"Ceea ce era candva de neconceput este de-acum de neoprit (...)", a declarat Ban Ki-moon, salutand un "acord bun, de care ar trebui sa fiti mandri", le-a spus el delegatilor la Conferinta ONU pe tema modificarii climatice, care laudau, pe rand, la Bourget, in apropiere de capitala franceza, pactul istoric, noteaza Mediafax.

"Istoria isi va aminti aceasta zi", a spus Ban Ki-moon. "Acordul de la Paris pe tema modificarii climatice este un succes monumental pentru planeta si locuitorii ei", a adaugat el. Secretarul general al ONU, care si-a evocat vizitele in intreaga lume in care a ascultat victime vorbind despre lupta pe care o duc impotriva consecintelor modificarii climatice, le-a transmis acestor victime ca, acum, lumea i-a auzit.

O noua "lume incepe de maine", a conchis Ban Ki-moon. Casa Alba a salutat anterior Acordul de la Paris drept "cel mai ambitios acord pe tema modificarii climatice din istorie", subliniind ca acesta stabileste "un cadru global durabil, pe termen lung", in vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera. Presedintele Barack Obama urma sa sustina o declaratie cu privire la Acordul de la Paris ulterior, sambata, la Casa Alba.