Aproximativ 5.000 de persoane au dat curs, sambata, apelului partidelor proruse de opozitie, care cer organizarea unui referendum pe tema aderarii tarii la blocul militar occidental, potrivit Mediafax. "Muntenegrul va fi adus in pragul unui conflict", daca Guvernul nu supune unui referendum aderarea tarii la NATO si incearca sa adopte aceasta decizie in Parlament, a amenintat Andrija Madici, liderul Noului Partid Democratic Sarb, in fata protestatarilor.

Aceasta tara adriatica, cu aproximativ 600.000 de locuitori, este impartita pe tema aderarii la Alianta Nord-Atlantica din cauza relatiilor in mod traditional stranse cu Rusia, dar si din cauza bombardarii Muntenegrului de catre NATO in timpul Razboiului din Kosovo, in 1999, cand facea parte din fosta Iugoslavie.

Protestatarii au scandat "Mama Rusia" si au agitat bannere pe care se puteau mesaje ca "Nu razboiului, nu NATO" si "Asasini NATO". "NATO ne-a invitat doar pentru a face rost de cativa militari in plus impotriva Rusiei", a spus multimii fostul presedinte Momir Bulatovici, un aliat al fostului lider sarb Slobodan Milosevici. "Trebuie sa nu ne implicam in acest joc", a indemnat el.

Katsiuba Volha / Shutterstock.com