Mii de persoane au manifestat in fata Parlamentului muntenegrean impotriva aderarii la NATO, la cateva zile dupa ce mica tara balcanica a fost invitata sa se alature Aliantei Nord-Atlantice, relateaza Radio Free Europe-Radio Liberty in pagina electronica.

Aproximativ 5.000 de persoane au dat curs, sambata, apelului partidelor proruse de opozitie, care cer organizarea unui referendum pe tema aderarii tarii la blocul militar occidental, potrivit Mediafax. "Muntenegrul va fi adus in pragul unui conflict", daca Guvernul nu supune unui referendum aderarea tarii la NATO si incearca sa adopte aceasta decizie in Parlament, a amenintat Andrija Madici, liderul Noului Partid Democratic Sarb, in fata protestatarilor.

Aceasta tara adriatica, cu aproximativ 600.000 de locuitori, este impartita pe tema aderarii la Alianta Nord-Atlantica din cauza relatiilor in mod traditional stranse cu Rusia, dar si din cauza bombardarii Muntenegrului de catre NATO in timpul Razboiului din Kosovo, in 1999, cand facea parte din fosta Iugoslavie.

Protestatarii au scandat "Mama Rusia" si au agitat bannere pe care se puteau mesaje ca "Nu razboiului, nu NATO" si "Asasini NATO". "NATO ne-a invitat doar pentru a face rost de cativa militari in plus impotriva Rusiei", a spus multimii fostul presedinte Momir Bulatovici, un aliat al fostului lider sarb Slobodan Milosevici. "Trebuie sa nu ne implicam in acest joc", a indemnat el.

Katsiuba Volha / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri