Fondul de investitii Cerberus Capital Management a convenit o investitie de 605 milioane de dolari in Avon Cosmetics, care include preluarea unei participatii de 80% la divizia nord-americana a producatorului american de cosmetice, ale carui actiuni au urcat cu 16% in urma informatiei.

Cerberus Capital Management va plati 170 milioane dolari pentru participatia de 80% la divizia din America de Nord a Avon, care va fi separata de grup intr-o entitate privata administrata de fond, si alte 435 de milioane de dolari pentru aproape 17% din actiunile companiei mama a Avon, relateaza MarketWatch, potrivit Mediafax.

In cadrul acordului, Cerberus va numi un nou presedinte si va primi trei locuri in board-ul Avon, pe langa numirea a doi noi directori independenti.

Totodata, plata dividendelor a fost suspendata pentru ca banii sa fie reinvestiti. Mai multi actionari, condusi de Barington Capital, au propus anterior restructurarea Avon, afirmand ca producatorul de cosmetice este "semnificativ subevaluat", ei fiind impotriva preluarii companiei de catre fondul Cerberus Capital Management, potrivit Reuters.

La inceputul lunii decembrie, grupul de actionari condus de Barington, care detin impreuna peste 3% din actiunile companiei, si-au prezentat planurile intr-o scrisoare trimisa presedintelui Avon, Douglas Conant.

Avon, care la inchiderea tranzactiilor de miercuri avea o capitalizare de 1,8 miliarde de dolari, nu a reusit sa inverseze declinul vanzarilor din ultimii patru ani, pe fondul scaderii numarului de reprezentante de vanzari in Statele Unite, numite "Avon Ladies", si a cererii scazute din Brazilia.

La inceputul acestui an, Avon a fost tinta unei oferte false de preluare din partea unui fond numit PTG Capital Partners, inregistrat intr-un arhipelag din Oceanul Indian, iar autoritatile americane au acuzat un bulgar care ar fi fost initiatorul operatiunii.

Sursa foto: symbiot/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri