Ion Sturza este candidatul desemnat de presedintele Nicolae Timofti la functia de prim ministru. Anuntul a fost facut de presedintele Timofti.

Potrivit legii, acesta are la dispozitie doua saptamani pentru a prezenta componenta guvernului, care urmeaza sa aprobe in comisii si sa o voteze sau nu in plenul Parlamentului. Toata procedura nu poate dura mai mult de 45 de zile, potrivit Agora.md.

Ion Sturza este fondator si presedinte al Fribourg Investments, fond de investitii care este cunoscut in Romania in special pentru investitia in retailerul online Elefant.ro. Fondul de investitii are un capital de 100 de milioane de euro, bani care au fost alocati catre diferite proiecte. De altfel, in jur de doua treimi din suma a fost investita in Romania, iar restul in Republica Moldova (in domeniul industrial, al agriculturii si microfinantarii) si Kazahstan (domeniul petrolier).

Ion Sturza este descendent al familiei de domnitori Sturza si, de-a lungul carierei a facut mai multe schimbari importante, cum ar fi trecerea de la domeniul economic la cel politic,cand in 1999 a fost numit vicepremier si ministru al Economiei, iar un an mai tarziu premier al Republicii Moldova. In ultima functie a stat mai putin de un an pentru ca in noiembrie 1999 a fost demis de o majoritate parlamentara comunista si crestin democrata sprijinita de Petru Lucinschi, fost premier al Moldovei.

Intr-un interviu acordat wall-street.ro, Sturza declara ca nu s-ar mai intoarce in politica: "Habar nu am cineva va iesi la alegerile din Romania si nici nu ma intereseaza. Eu nu m-as mai intoarce in politica".

Citeste si:
In Republica Moldova se desfasoara duminica alegeri locale
In Republica Moldova se...

Citeste si La pranz cu Ion Sturza: In Romania, antreprenorii reali sunt un fenomen, restul sunt "meseriasi"


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Clientii Fashion Days vor plati mai mult pentru livrare cu ramburs