Paza de coasta turca a salvat 57 de imigranti care incercau sa ajunga in Grecia din Turcia, dupa ce au naufragiat in Marea Egee, informeaza publicatia Le Figaro.

Ambarcatiunea pe care se aflau cei 57 de imigranti a intampinat probleme chiar dupa ce a plecat din statiunea balneara Dikilli, din provincia Izmir, vestul Turciei, incercand sa traverseze Marea Egee pentru a ajunge in insula Lesbos din Grecia, relateaza agentia turca Anatolia. Prin urmare, imigrantii au naufragiat pe o insulita din Marea Egee, nemaiputand sa-si continue drumul spre Lesbos, potrivit Mediafax.

Doisprezece imigranti, cei mai vulnerabili, printre care trei copii, au fost transportati cu elicoptere la Dikili de Garda de Coasta din Turcia, iar ceilalti 45 au fost imbarcati in barci de pescari, pentru ca vasele de mari dimensiuni nu putea fi trimise din cauza instabilitatii bancului pe care se aflau imigrantii. Lesbos una dintre cele mai afectate insule grecesti care s-a confruntat cu sosiri de ordinul miilor de imigranti, pana la venirea iernii.

In Turcia, se afla 2,2 milioane de refugiati, care pleaca adesea de aici spre tari din Europa, in special spre cele din vestul si nordul continentului cu stabilitate economica mare precum Germania si tarile scandinave. Peste un milion de imigranti au intrat in Europa in 2015, potrivit ONU, dintre care peste 800.000 doar prin Grecia, dupa ce au traversat Marea Mediterana. Aproximativ 800 de persoane au murit inecate sau sunt date disparute dupa ce au incercat sa traverseze Marea Mediterana, pe ruta Turcia-Grecia.

Sursa foto: Vito Manzari, Immigranti Lampedusa/Flickr.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri