Ambarcatiunea pe care se aflau cei 57 de imigranti a intampinat probleme chiar dupa ce a plecat din statiunea balneara Dikilli, din provincia Izmir, vestul Turciei, incercand sa traverseze Marea Egee pentru a ajunge in insula Lesbos din Grecia, relateaza agentia turca Anatolia. Prin urmare, imigrantii au naufragiat pe o insulita din Marea Egee, nemaiputand sa-si continue drumul spre Lesbos, potrivit Mediafax.

Doisprezece imigranti, cei mai vulnerabili, printre care trei copii, au fost transportati cu elicoptere la Dikili de Garda de Coasta din Turcia, iar ceilalti 45 au fost imbarcati in barci de pescari, pentru ca vasele de mari dimensiuni nu putea fi trimise din cauza instabilitatii bancului pe care se aflau imigrantii. Lesbos una dintre cele mai afectate insule grecesti care s-a confruntat cu sosiri de ordinul miilor de imigranti, pana la venirea iernii.

In Turcia, se afla 2,2 milioane de refugiati, care pleaca adesea de aici spre tari din Europa, in special spre cele din vestul si nordul continentului cu stabilitate economica mare precum Germania si tarile scandinave. Peste un milion de imigranti au intrat in Europa in 2015, potrivit ONU, dintre care peste 800.000 doar prin Grecia, dupa ce au traversat Marea Mediterana. Aproximativ 800 de persoane au murit inecate sau sunt date disparute dupa ce au incercat sa traverseze Marea Mediterana, pe ruta Turcia-Grecia.

Sursa foto: Vito Manzari, Immigranti Lampedusa/Flickr.com