Romania contribuie la operatiunea Triton: imigrantii din Marea Mediterana vor fi salvati

Mai multe state membre ale Uniunii Europene, printre care si Romania, vor contribui la operatiunea Triton, care va fi lansata pentru salvarea imigrantilor din Marea Mediterana.

Numeroase state membre ale Uniunii Europene, inclusiv Romania, vor contribui la operatiunea Triton, care va fi lansata in noiembrie pentru salvarea imigrantilor din Marea Mediterana, anunta Agentia europeana pentru supravegherea frontierelor (Frontex), citata de AFP, potrivit Mediafax.

La operatiunea Triton vor participa in total sase nave de patrulare, doua avioane si un elicopter, misiunea fiind coordonata de Italia. Franta, Spania, Finlanda, Portugalia, Islanda, Olanda, Lituania si Malta au anuntat ca vor contribui cu nave si aparate de zbor la operatiunea care va avea un buget de 2,9 milioane de euro pe luna. In centrele de primire a imigrantilor care vor exista in Italia vor lucra cetateni din Romania, Spania, Franta, Finlanda, Elvetia, Norvegia, Germania, Olanda, Suedia, Portugalia, Austria si Polonia. "In conformitate cu mandatul Frontex, principalul obiectiv al operatiunii Triton va fi controlul frontierelor maritime, dar salvarea vietilor va fi prioritatea operatiunii", a declarat Gil Arias Fernandez, directorul Agentiei.

Sursa foto: Shutterstock.com/Steagul Uniunii Europene


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri