Vladimir Putin ar putea viza Insula Serpilor in 2016

Ucraina a dovedit in anul 2015 ca nu este o prada usoara. Tara a ramas unita in fata agresiunii ruse, iar liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, s-a vazut nevoit sa constate ca punerea in aplicare a proiectului „Noua Rusie” nu este tocmai simpla. Dar daca Rusia ar anexa Insula Serpilor, lucrurile s-ar putea intoarce in favoarea sa.

Cel putin asa afirma analistul Aaron Korewa, care a indeplinit functia de consilier politic al fostului ministru suedez de Externe Carl Bildt, noteaza Adevarul. In locul unei noi ofensive militare terestre, Vladimir Putin isi va putea incerca norocul pe mare.

Pe 14 decembrie, Rusia a furat doua platforme de foraj din apele teritoriale ucrainene in apropiere de campul gazeifer Odessa, din Marea Neagra, la 100 de kilometri est de coasta Ucrainei, adauga analistul Aaron Korewa. La vest de acest camp gazeifer, nu departe de litoralul Marii Negre, se afla o mica insula, numita Insula Serpilor, o fosta baza sovietica, cu o populatie de 100 de persoane.

Daca Rusia ocupa Insula Serpilor, portul Odessa va fi izolat, fapt care va taia complet accesul in Ucraina dinspre mare. Rusia deja a ocupat toate campurile de gaze aflate intre Crimeea si Insula Serpilor.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
Romania si Ucraina isi vor anunta actiunile militare la frontiera
Romania si Ucraina isi vor...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri