Ucraina a anunţat că a distrus o navă de debarcare rusă în apropiere de Insula Şerpilor din Marea Neagră, devenită simbol al rezistenţei ucrainene în faţa invaziei ruse lansate la sfârşitul lui februarie, transmite AFP.

O dronă de luptă Bayraktar TB2, produsă de Turcia, "a lovit o navă de debarcare de tip 11770 Serna şi două sisteme de rachete sol-aer de tip Tor", a informat pe Facebook marina americană, fără a preciza data.

"Parada tradiţională de 9 mai a flotei ruse va avea loc în acest an lângă Insula Şerpilor, pe fundul mării", a remarcat cu ironie Ministerul Apărării ucrainean pe contul său de Twitter.

Moscova nu a confirmat informaţia, scrie AFP.

În înregistrările video publicate de armata ucraineană, poate fi văzută o navă avariată lângă un chei, afectată de o explozie, cuprinsă de flăcări şi deasupra căreia se ridică un nor gros şi negru de fum.

Lungă de 26 de metri, Serna face parte din clasa navelor rapide de debarcare, cu o capacitate de încărcare de 50 de tone. Vasul este înarmat cu mitraliere de calibrul 7,62 mm şi cu lansatoare de rachete Igla, şi a fost conceput pentru debarcarea vehiculelor de luptă şi a unităţilor de asalt.

Insula Şerpilor a devenit un simbol în Ucraina după o înregistrare radio, devenită "virală" pe reţelele sociale, în care, în prima zi a conflictului, gărzile de frontieră ucrainene au lansat un "Navă rusească, du-te naibii!" crucişătorului rus Moskva, care îi soma să se predea.

Sursa foto: Printscreen Twitter / Defence of Ukraine

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri