Volkswagen a recunoscut in septembrie, dupa o investigatie a Agentiei americane de Protectie a Mediului, ca a folosit softuri ilegale instalate pe automobilele diesel, pentru a reduce nivelul emisiilor in timpul testelor.

Proprietari de vehicule diesel fabricate de Volkswagen, din intreaga lume, solicita despagubiri care s-ar putea ridica la miliarde de dolari, in urma scandalului.

Departamentul national anticoruptie din Suedia a anuntat ca ancheta preliminara se refera la frauda grava si falsificare de date.

"Investigatia se va referi si la conditiile existente pentru amendarea companiei", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Citeste si:

Un purtator de cuvant al Volkswagen in Suedia a salutat ancheta si a negat ca divizia din Suedia a grupului ar fi vinovata de acuzatiile care i se aduc

In SUA, un judecator federal din California coordoneaza peste 500 de procese intentate impotriva Volkswagen in urma scandalului.

Departamentul de Justitie al Statelor Unite a dat in judecata grupului german, saptamana trecuta, in baza legii anti-poluare, cu intentia de a obtine pana la 46 de miliarde din partea VW.

Compania este investigata si de procuraturile generale din 47 de state americane.