Cel mai mare premiu din istoria loteriei SUA, in valoare de 1,5 mld dolari, are trei castigatori

Cel mai mare premiu din istoria loteriei Statelor Unite, in valoare de 1,5 miliarde de dolari, a fost castigat de trei persoane, care au cumparat biletele din Los Angeles, Tennessee si Florida, relateaza BBC News online.

Sunt cel putin trei bilete castigatoare in Loteria Powerball, vandute in Los Angeles, Tennessee si Florida, potrivit unor responsabili ai loteriei.Extragerea precedenta a fost cea de-a 19-a fara ca cineva sa castige un premiu mare, adica sa ghiceasca toate cele sase numere , conform Mediafax.

Purtatorul de cuvant al loteriei, Alex Traverso, a declarat pentru Associated Press ca unul dintre biletele castigatoare a fost vandut la magazinul 7-Eleven din Chino Hills, o suburbie a orasului Los Angeles.Acesta nu a avut informatii cu privire la locul exact din Tennessee si Florida de unde au fost cumparate celelalte doua biletele castigatoare.

Castigatorii isi pot primi premiul in plati anuale timp de 29 de ani sau pot opta pentru a imparti suma de 930 de milioane de dolari.Guvernului ii revine de asemenea o parte din suma, impozitand 39,6 la suta din premiu ca taxa pe venit, la care se adauga alte taxe impuse de statele in care locuieste fiecare dintre cet trei castigatori.Sase din cele 50 de state americane nu participa la loterie.

Alabama, Mississippi si Utah invoca motive religioase, in timp ce Alaska a anuntat ca un concurs de loterie nu ar fi rentabil din punct de vedere economic, intr-un stat cu o pupulatie atat de mica.

In Hawaii, legislatia propusa pentru a demara acest concurs are lacune consistente, iar in Nevada, loteria este respinsa intrucat cele mai faimoase cazinouri ale statului prefera sa nu aiba concurenta.

Sursa foto: kasezo / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri