Cel mai mare premiu din istoria loteriei Statelor Unite, in valoare de 1,5 miliarde de dolari, a fost castigat de trei persoane, care au cumparat biletele din Los Angeles, Tennessee si Florida, relateaza BBC News online.

Sunt cel putin trei bilete castigatoare in Loteria Powerball, vandute in Los Angeles, Tennessee si Florida, potrivit unor responsabili ai loteriei.Extragerea precedenta a fost cea de-a 19-a fara ca cineva sa castige un premiu mare, adica sa ghiceasca toate cele sase numere , conform Mediafax.

Purtatorul de cuvant al loteriei, Alex Traverso, a declarat pentru Associated Press ca unul dintre biletele castigatoare a fost vandut la magazinul 7-Eleven din Chino Hills, o suburbie a orasului Los Angeles.Acesta nu a avut informatii cu privire la locul exact din Tennessee si Florida de unde au fost cumparate celelalte doua biletele castigatoare.

Castigatorii isi pot primi premiul in plati anuale timp de 29 de ani sau pot opta pentru a imparti suma de 930 de milioane de dolari.Guvernului ii revine de asemenea o parte din suma, impozitand 39,6 la suta din premiu ca taxa pe venit, la care se adauga alte taxe impuse de statele in care locuieste fiecare dintre cet trei castigatori.Sase din cele 50 de state americane nu participa la loterie.

Alabama, Mississippi si Utah invoca motive religioase, in timp ce Alaska a anuntat ca un concurs de loterie nu ar fi rentabil din punct de vedere economic, intr-un stat cu o pupulatie atat de mica.

In Hawaii, legislatia propusa pentru a demara acest concurs are lacune consistente, iar in Nevada, loteria este respinsa intrucat cele mai faimoase cazinouri ale statului prefera sa nu aiba concurenta.

Sursa foto: kasezo / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri