Fortele turce au efectuat aproximativ 500 de bombardamente care au vizat pozitii ale militantilor gruparii teroriste Stat Islamic in Siria si Irak dupa atentatul de marti din Istanbul , conform Mediafax.

Turcia va efectua si raiduri aeriene impotriva grupului radical sunnit, daca va fi necesar, si nu-si va schimba aceasta pozitie pana cand militantii SI nu vor parasi tara, a declarat Davutoglu la o conferinta in Ankara a ambasadorilor Turciei.

"Aproape 200 de membri Daesh (Stat Islamic), printre care si lideri regionali, au fost neutralizati in ultimele 48 de ore. Dupa asta, oricine va fi considerat o amenintare indreptata spre Turcia va pedepsit in acest fel", le-a zis Davutoglu ambasadorilor in cadrul conferintei.

Citeste si:

Atacatorul kamikaze din piata Sultanahmet, din centrul turistic al Istanbulului, s-a inregistrat in Turcia ca refugiat sirian, fiind un membru al organizatiei teroriste Stat Islamic, potrivit anuntului facut miercuri de Davutoglu.

Aeronavele turce nu au mai zburat in spatiul aerian sirian de cand Turcia a doborat un avion rus in noiembrie, declansand o criza diplomatica intre Ankara si Moscova, care efectueaza raiduri aeriene in Siria de la finalul lunii septembrie 2015.

Sursa foto: Razvan Ionut Dragomirescu / Shutterstock