Abu Yusuf al Anabi, unul dintre liderii gruparii teroriste Al-Qaida, a amenintat Italia pentru ca a ocupat Libia in contextul acordului intermediat de ONU privind formarea unui guvern libian unitar, informeaza agentia de presa italiana ANSA.

"Vei regreta asta", declara Abu Yusuf al Anabi, unul dintre cei mai influenti lideri Al-Qaida, intr-o inregistrare video, potrivit agentiei mauritane al-Akhbar, care sustine ca a primit o copie a inregistrarii respective. Italia a convenit sa aiba un rol-cheie in stabilizarea Libiei, fosta colonie italiana, in urma unui acord semnat in decembrie intre parlamentele rivale ale Libiei, acord intermediat de ONU , conform Mediafax.

In baza acordului semnat la Skhirat, Maroc, Libia "a fost vanduta strainilor" si Italia a ocupat tara si capitala Tripoli, actiuni pe care "le va regreta", sustine liderul Al-Qaida in mesajul video. Anabi defineste conventia pentru un guvern libian unitar drept "o conspiratie".

"Pentru noii invadatori, nepotii lui (Rodolfo) Graziani (un general care a participat la razboiul libian in timpul regimului comunist), va veti musca mainile, regretand ca ati intrat pe teritoriul lui Omar al Mukhtar (erou al rezistentei libiene) si veti iesi umiliti din lupta", ataca liderul terorist Roma in mesajul sau intitulat "Italia Romana a ocupat Libia".

In 1920, Graziani a fost desemnat de guvernul fascist drept comandant al fortelor italiene in Libia, fiind responsabil de suprimarea rebeliuni Senussi. In perioada pacificarii, a fost responsabil de cosntruirea a cateva lagare de concentrare si de munca, unde mii de prizonieri libieni au murit.

"Suntem oameni care nu vor renunta niciodata, va trebui sa treceti peste cadavrele noastre. Ori castigam, ori murim", continua Anabi in mesajul sau. El face referire si la un "general italian care conduce acum Tripoli", posibil generalul Paolo Serra, un consilier militar al delegatului ONU Martin Kobler

Cel putin 4 morti dupa...
Citeste si: Membri ai familiei ben Laden, la bordul avionului prabusit in UK

Sursa foto: Prazis / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Principalele evenimente care au marcat lumea in anul 2015