Membrii noului Guvern al Republicii Moldova, condus de premierul Pavel Filip, au depus juramantul, in cursul noptii de miercuri spre joi, la sediul Presedintiei.

Informatia a fost dezvaluita de Serviciul de presa al Presedintiei Republicii Moldova.Juramantul a fost depus in fata presedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, pe fondul protestelor violente de la Parlament , conform Mediafax.

"As vrea sa incep prin a transmite tuturor cetatenilor Republicii Moldova un apel la calm, spre evitarea violentelor, care nu vor folosi nimanui. Este important sa ramanem in spatiul legal, indiferent de pozitiile politice pe care le avem. Imi exprim speranta ca acest guvern, format dupa o lunga perioada de instabilitate politica si conditii de interimat al Executivului, va sti sa administreze cu competenta si pricepere situatia dificila in care se gaseste la ora actuala Republica Moldova", a declarat Timofti in fata membrilor Guvernului condus de premierul Pavel Filip.

"Este vorba, in primul rand, de stabilizarea situatiei economice si financiare, care sa permita efectuarea platilor sociale in regim normal. In acest sens se impune reluarea neintarziata a dialogului cu partenerii de dezvoltare, inclusiv cu institutiile financiare internationale. De modul in care se va actiona in perioada imediat urmatoare va depinde credibilitatea pe plan intern si international a acestui Cabinet de ministri. Sustinerea populara este un element obligatoriu pentru succesul politicilor guvernamentale", a adaugat Timofti.

"Imi doresc sa existe o buna colaborare intre Guvern si Parlament, in vederea promovarii reformelor europene.Va puteti baza, din acest punct de vedere, pe sprijinul sefului statului", a incheiat Timofti

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri