Potrivit OSDO, 500 de familii s-au intors in zona al-Qadam, din sudul capitalei siriene, unde autoritatile locale si gruparile insurgente au convenit asupra unui acord de incetare a focului in august 2014 , conform Mediafax.

Una dintre conditiile acestui acord a fost ca locuitorilor sa li se permita sa se intoarca la locuintele lor dupa refacerea infrastructurii. Dar, in schimb, armata siriana a trebuit sa se retraga in totalitate din districtul respectiv, pastrand doar controalele la intrarea pe teritoriu.

OSDO a precizat ca intoarcerea celor 4.000 de locuitori nu are legatura cu un alt acord in baza caruia membrii retelei teroriste Stat Islamic si familiile acestora urmau sa paraseasca orasul in cursul aceleasi zile.

Citeste si:

Autoritatile siriene au convenit cu gruparile insurgente, la nivel local, asupra a numeroase acorduri de incetare a conflictului armat pe parcursul celor cinci ani de razboi.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 250.000 de morti.

Sursa foto: sebos / Shutterstock