Pentru integrarea refugiatilor din tara, Germania solicita 450 de milioane de euro in plus

Ministrul german al Muncii, Andrea Nahles, a solicitat alocarea a 450 de milioane de euro in plus pentru integrarea refugiatilor in tara, printre care crearea a 100.000 de locuri de munca pentru acestia, informeaza site-ul postului Deutsche Welle.

Nahles a explicat ca fondurile sunt solicitate si pentru ca restul serviciilor sociale sa nu fie afectate de numarul in crestere al imigrantilor. Din suma suplimentara de 450 de milioane de euro, vor fi create 100.000 de locuri de munca pentru refugiati, adaugand ca vor fi solicitate masuri suplimentare pentru oferirea accesului imigrantilor la educatie, conform Mediafax.

Oficialul social-democrat a mai precizat ca, dat fiind bugetul curent, nu vor putea fi dezvoltate proiecte majore de integrare a imigrantilor din tara fara ca alte servicii sa beneficieze de un buget mai redus.

"Nu putem sa nu acordam fonduri pentru a stopa rata de neangajare. In sens contrar, va crea o competitie de tip vanatoare, generand temeri, in loc sa le reducem", a explicat Nahles intr-un interviu publicat joi in publicatiile care apartin grupului media "Funke Mediengruppe"

"De aceea, avem nevoie de fonduri aditionale pentru integrarea refugiatilor", a completat oficialul german. In Germania, anul trecut au fost inregistrati peste 1,1 milioane de solicitanti de azil.

Citeste si:
Țările de Jos și Elveția sprijină Grecia în gestionarea crizei...
Țările de Jos și Elveția își...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri