"Seful diplomatiei romane a apreciat ca acesta este un moment favorabil pentru un nou nivel de cooperare intre Iran si comunitatea internationala, precum si pentru dinamizarea dialogului bilateral romano-iranian, indeosebi in plan economic", in urma intrevederii celor doi oficiali, in marja Conferintei pentru securitate de la Munchen. De asemenea, Comanescu a felicitat Iranul pentru eforturile depuse pentru declansarea procesului de ridicare a sanctiunilor economice si financiare multilaterale si nationale care au fost aplicate Iranului la nivel international in conexiune cu programul sau nuclear, potrivit Mediafax.

"Ministrul roman a felicitat Iranul pentru eforturile depuse in indeplinirea masurilor prevazute in Planul Comun si Cuprinzator de Actiune (JCPOA), incheiat in iulie 2015 intre statele E3+3 (China, Franta, Germania, Federatia Rusa, Marea Britanie si SUA) si Iran. Aceste eforturi au fost incununate de declansarea procesului de ridicare a sanctiunilor economice si financiare multilaterale si nationale care au fost aplicate Iranului la nivel international in conexiune cu programul sau nuclear", potrivit sursei citate.

Mohammad Javad Zarif si-a exprimat aprecierea pentru relatiile traditionale de cooperare cu Romania si a evidentiat interesul Iranului pentru o amplificare a cooperarii pe palier politico-diplomatic, precum si in plan sectorial. In acest sens, sunt prevazute noi contacte la nivel bilateral: o vizita a ministrului roman de externe la Teheran in viitorul apropiat, precum si o noua runda de consultari politico-diplomatice in cursul anului 2016.

Sursa foto: Mediafax FOTO