Companii aviatice importante si-au suspendat cursele spre Iran si toate zborurile ce survoleaza teritoriile Iranului, Irakului, dar si a Golfurilor Persic si Oman, dupa atacurile iraniene asupra a doua baze din Irak unde stationeaza militari americani, informeaza miercuri AFP, dpa si Reuters.

Compania aviatica Air France si-a suspendat ”pana la noi ordine” toate cursele care survoleaza spatiile aeriene iranian si irakian, la cateva ore dupa atacurile iraniene.

„Ca masura de precautie si dupa anuntul privind lovituri aeriene in curs, Air France a decis sa suspende pana la noi ordine orice survolare a spatiilor aeriene iranian si irakian”, a anuntat un purtator de cuvant al companiei aeriene franceze. „Planurile de zbor sunt ajustate in timp real, in functie de decizii ale autoritatilor franceze si regionale, peste tot in lume, pentru a asigura cel mai inalt nivel de securitate a zborurilor”, asigura compania, potrivit G4Media.ro.

In Germania, Lufthansa – prin vocea purtatoarei sale de cuvant – a anuntat la randul sau ca isi anuleaza cursa aviatica zilnica avand ca destinatie Teheranul ca masura de precautie pe fondul evenimentelor din regiune. Ulterior, un alt purtator de cuvant a transmis ca Lufthansa va evita spatiile aeriene irakian si iranian, fara a preciza cate zboruri vor fi afectate.

Wizz Air ar putea schimba programul zborurilor catre Dubai

Operatorul de curse aeriene Wizz Air monitorizeaza evenimentele din Orientul Mijlociu si ar putea decide modificarea programului zborurilor catre Dubai, daca situatia o va cere, se arata intr-un comunicat remis, miercuri, Agerpres.

"Wizz Air doreste sa isi informeze pasagerii ca monitorizeaza si evalueaza constant evenimentele curente din Orientul Mijlociu si este in contact cu autoritatile relevante", spun oficialii companiei.

Pana in acest moment nu au existat zboruri anulate, insa situatia din regiune este schimbatoare, iar daca va fi nevoie compania va lua toate masurile necesare pentru a mentine siguranta pasagerilor, echipajelor si aeronavelor de pe zborurile operate catre Dubai.

"Daca va exista orice schimbare in programul de zbor al companiei, ca urmare a unor evenimente viitoare din regiune, pasagerii afectati vor fi informati prin e-mail si SMS. Siguranta si securitatea raman principalele prioritati Wizz Air", se mai arata in comunicat.

Agentia Federala a Aviatiei Americane (FAA) a interzis marti seara avioanelor civile americane sa survoleze Irakul, Iranul si tarile din Golf, in urma atacurilor.

Agentia federala rusa pentru transport aviatic Rosaviatia le-a transmis transportatorilor rusi sa evite zborurile deasupra spatiilor aeriene ale Irakului, Iranului, tarilor din Golful Persic si Golful Oman. „Date fiind informatiile privind existenta de riscuri de securitate pentru avioanele civile, Rosaviatia recomanda pana la noi ordine evitarea spatiilor aeriene deasupra teritoriilor Iranului, Irakului, Golfului Persic si Golful Oman pentru zborurile civile ruse, inclusiv pentru zborurile de tranzit”, citeaza RIA Novosti un comunicat al agentiei federale.

Aceste restrictii de zbor intervin dupa ce Iranul a lansat rachete impotriva bazelor Ain al-Assad si Erbil din Irak, utilizate de armata americana, ca represalii dupa atacul cu drona american in care a fost ucis generalul iranian Qassem Soleimani, saptamana trecuta.

Sursa foto: Nate Hovee / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri