Guvernatorul din Homs Talal al-Barazi a declarat pentru agentia de stat siriana Sana ca doua masini umplute cu explozivi au fost detonate in apropierea unei statii de autobuz, in centrul orasului Homs. El a spus ca 39 de persoane au fost ranite in acest dublu atentat.

Atacul a vizat studenti si functionari guvernamentali care se duceau la serviciu, potrivit postului Al-Ikhbaria. El a fost comis in districtul al-Zahraa, un cartier aflat sub controlul regimului, cu populatie majoritar alawita, o secta din care face parte al-Assad.

Presa de stat siriana a atribuit dublul atentat unor grupari "teroriste". Insa nicio grupare nu a revendicat atacul imediat. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului - o organizatie nonguvernamentala (ONG) cu sediul la Londra care monitorizeaza conflictul cu ajutorul unei vaste resele de surse medicale si activisti din intreaga tara - a anuntat ca cel putin 25 de persoane au fost ucise in explozii si ca alte peste 100 au fost ranite.

Majoritatea victimelor par sa fie civili, a adaugat aceeasi sursa, precizand ca bilantul ar putea creste din cauza numarului mare de persoane ranite grav.

Citeste si:

Violentele au continuat in Siria, in ultimele zile, in pofida sperantei implementarii vineri a unei "incetari a ostilitatilor". Un grup de tari a convenit pe 12 februarie, in cadrul unor negocieri la Munchen, in Germania, asupra unui armistitiu, insa acest acord pare ca nu a avut niciun efect pe campul de lupta.

Cartierul al-Zahraa din Homs a fost in ultimele luni tinta unei serii de atacuri similare, toate revendicate de catre gruparea terorista Statul islamic (SI).

Potrivit ONU, peste 250.000 de persoane au fost ucise, peste un milion au fost ranite, iar majoritatea populatiei siriene a fost nevoita sa se refugieze din calea razboiului civil, care a inceput in 2011.

Sursa foto: bibiphoto / Shutterstock