Cel putin 12 persoane au fost ucise si alte 57 au fost ranite duminica la Kabul intr-un atentat sinucigas comis la un centru de inregistrare pentru alegerile legislative care vor avea loc in luna octombrie in Afganistan, potrivit unor surse oficiale afgane, relateaza Reuters.

Un purtator de cuvant al Ministerului de Interne, Najib Danesh, a declarat ca un atacator sinucigas si-a detonat incarcatura exploziva la intrarea in centrul unde oficialii afgani emiteau carti de identitate (tazkira), in cadrul procesului de inregistrare a alegatorilor in vederea scrutinului din luna octombrie, scrie Agerpres. Un purtator de cuvant al Ministerului afgan al Sanatatii a declarat ca cel putin 12 persoane au fost ucise si alte 57 au fost ranite.

Explozia a distrus masini si a spart ferestrele cladirilor din apropiere. "Erau femei, copii. Oamenii venisera sa-si ridice cartile de identitate", a spus un martor. Atentatul - care nu a fost revendicat - s-a produs in vestul capitalei afgane, in cartierul cu populatie majoritar siita Dasht-e-Barchi. Minoritatea siita este vizata cu regularitate de gruparea islamista Statul Islamic (SI) din 2016.

Centre de inregistrare a alegatorilor au fost deschise incepand cu 14 aprilie in Afganistan in vederea pregatirii alegerilor legislative programate pentru luna octombrie. Pana in prezent, peste 50.000 de afgani din centre urbane s-au inregistrat, potrivit unui oficial al Comisiei Electorale Independente sub rezerva anonimatului.

Sursa foto: Northfoto / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri