"Seful statului a spus ca principalul lucru acum este sa se lucreze cu familiile si apropiatii celor care au murit", a declarat Peskov, citat de agentiile ruse.
Comitetul rus de ancheta a anuntat sambata ca examineaza pista unei erori de pilotare sau unei defectiuni tehnice drept principalele cauze ale prabusirii avionului in sudul Rusiei, in urma careia au murit 62 de persoane, potrivit Mediafax.

"In prezent analizam doua ipoteze principale in legatura cu prabusirea avionului la Rostov-pe-Don, si anume o eroare de pilotare in contextul deteriorarii conditiilor meteorologice sau o eroare tehnica", a declarat pentru Interfax Oksana Kovrijnaia, o reprezentanta a Comitetului. Pe de alta parte, autoritatile de la Dubai au anuntat nationalitatile victimelor, precizand ca este vorba despre 44 de rusi, opt ucraineni, doi indieni si un uzbek, relateaza AP.

Biroul de presa al emiratului Dubai a prezentat condoleante apropiatilor victimelor din partea Emiratelor Arabe Unite (EAU). Intreaga federatie de sapte emirate transmite "cele mai sincere condoleante familiilor victimelor, Guvernului si poporului rus", se arata intr-un mesaj postat pe Twitter de birou. Cei sapte membri ai echipajului se afla printre victime.

Biroul de presa al Dubaiului se afla in subordinea conducatorului emiratului, seicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, care este totodata premierul EAU. Compania aeriana low-cost FlyDubai a anuntat sambata dimineata, intr-un comunicat, ca nu exista supravietuitori in urma prabusirii aeronavei. La bord se aflau 55 de pasageri - 33 de femei, 18 barbati si patru copii - si sapte membri ai echipajului, potrivit companiei.

Citeste si:

"Suntem ingrijorati de familiile pasagerilor si membrilor echipajului care se aflau la bord. Toata lumea de la FlyDubai este profund socata, iar inimile noastre sunt alaturi de familiile si prietenii celor implicati", a declarat Ghaith al-Ghaith, CEO-ul companiei, citat intr-un comunicat. Boeing Co. a transmis, de asemenea, condoleante familiilor persoanelor care se aflau la bordul aeronavei Boeing 737-800 apartinand FlyDubai care s-a prabusit in Rusia.

Producatorul de avioane, cu sediul la Chicago, a anuntat sambata dimineata, intr-un comunicat, la cateva ore dupa prabusirea aeronavei la Rostov-pe-Don, ca toti cei 55 de pasageri si sase membri ai echipajului au murit. Flota FlyDubai este alcatuita in principal aeronave noi, de tip Boeing 737-800 aircraft, modelul care s-a prabusit in Rusia.

Boeing a anuntat ca este pregatit sa furnizeze o asistenta tehnica, la solicitarea agentiilor guvernamentale care conduc ancheta. El a subliniat ca nu va fi in masura sa raspunda vreunei intrebari despre zbor, "conform protocolului international care reglementeaza anchetele cu privire la accidentele de aviatie".

Mehdi Photos / Shutterstock.com