Metroul din Bruxelles a fost tinta unor atacuri cu bomba, conform presei internationale, dupa ce aeroportul Zaventern a fost zguduit de doua explozii. Belgia intra in cel mai mare grad de alerta posibila, autoritatile locale confirmand ca este vorba de atacuri teroriste.

[UPDATE 2] Urmare a multiplelor explozii, pe langa muzee, metrou si aeroporturi, a fost oprit tot transportul public, inclusiv autobuze. Gradul de alerta in Belgia a fost ridicat la maxim. Conform presei din Belgia, doar la metrou au fost 10 morti. Astfel, numarul victimelor din Bruxelles a depasit douazeci.

Bomba a fost in tren si, cel mai probabil, a fost detonata intre statii.

Parlamentul Belgian a fost inchis si toate sedintele din cladirile UE au fost intrerupte. Oficialii belgieni au sfatuit populatia sa evite orice deplasari.

[UPDATE] Cel putin 13 morti au fost raportati pana in prezent, in Bruxelles, urmare a atacurilor multiple, cu mai multe zeci de raniti.

Conform unor surse din presa belgiana, ar fi vorba despre atacuri teroriste. Toate liniile de metrou din capitala Belgiei au fost inchise.

Exploziile din metrou au avut loc aproape de cladirile UE, statia Maalbeek.

Citeste si:
Tarom introduce zboruri spre şi dinspre Bruxelles şi Amsterdam
Tarom introduce zboruri spre...

Doua explozii puternice au avut loc, marti dimineata, in aeroportul Zaventem din Bruxelles, mai multe persoane fiind ranite. Presa internationala indica faptul ca ar fi vorba si de cel putin 11 morti, alaturi de cateva zeci de raniti.

Aeroportul a fost evacuat si toate zborurile au fost suspendate. Potrivit imaginilor postate pe retelele de socializare de martori, un fum negru se ridica din cladirea unui terminal. Totodata, rapoarte ale pompierilor citate de media locala indica faptul ca ar fi vorba si de morti, nu doar de raniti, cum s-a stipulat initial.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Trump, despre protestele din SUA: Mult mai puțini manifestanți decât se așteptau
Setari Cookie-uri