Europarlamentarul Claudia Tapardel descrie situatia de la Bruxelles, afirmand ca este "o stare de panica generata inclusiv de lipsa de informatii clare" si ca este afectata de situatia de acolo, informeaza Mediafax.

"Aici, la Bruxelles, este o stare de panica generata inclusiv de lipsa de informatii clare. Se raporteaza atacuri teroriste inclusiv in mai multe statii de metrou. Compasiunea mea se indreapta catre toti cei care au fost afectati de atacurile din Bruxelles. Sunt socata de faptul ca in inima Europei se petrec astfel de atrocitati impotriva oamenilor nevinovati", a scris europarlamentarul Claudia Tapardel pe Facebook.

Ea spune ca europarlamentarii romani traverseaza aeroportul din Bruxelles de cel putin doua ori pe saptamana.

"In fiecare zi, peste un milion si jumatate de oameni calatoresc din toata lumea la Bruxelles si viceversa. In fiecare dimineata, in jurul acestei ore, se pregatesc de decolare cursele catre Bucuresti. Cu totii suntem afectati. Atacurile din aceasta dimineata sunt indreptate impotriva umanitatii si impotriva vietii! Nici o cauza nu poate justifica astfel de gesturi", a adaugat europarlamentarul roman.

''Absurd: am avut o sesiune de vot in comisia AFET, in timpul careia am aflat ca s-a comis un atentat in preajma cladirii PE. Politica sub teroare'', a scris pe Facebook si europarlamentarul Cristian Preda, in vreme ce Sigfried Muresan a precizat pe Twitter ca a decolat de pe aeroportul Zaventem la 6 dimineata.

Citeste si:
Teroristii de la Bruxelles vizau initial centralele nucleare
Teroristii de la Bruxelles...

Europarlamentar roman: Cred ca populatia Bruxelles-ului era pregatita cumva pentru ce s-a intamplat

Europarlamentarul roman Catalin Ivan a declarat ca situatia de la Bruxelles este tensionata, dar a apreciat ca autoritatile belgiene se asteptau la aceste evenimente, iar populatia Bruxelles-ului era pregatita.

"Aseara am ajuns, din fericire. (Aici – nr) este o situatie tensionata, dar asa a fost inca de la atentatele din Paris. Alerta a fost ridicata tot timpul. Permanent erau soldati pe strada. Se asteptau la astfel de evenimente, numai ca nu vorbea nimeni. Eu cred ca populatia Bruxellesului era pregatita cumva pentru ce s-a intamplat astazi", a declarat europarlamentarul Catalin Ivan.

El a apreciat ca exploziile de marti sunt reactii la arestarile care s-au facut in ultimele zile.

"Este o situatie tensionata cu tipul asta de razboi... Probabil ca trebuie sa ne obisnuim si cu el. Pana se va gasi antidotul impotriva terorismului cred ca va mai trece un timp", a adaugat Ivan.

Citeste si:
Najim Laachraoui, cel mai cautat terorist din Belgia
Najim Laachraoui, cel mai...

La randul sau, europarlamentarul Victor Negrescu a scris pe Facebook ca evenimentele din Belgia demonstreaza din nou ca lupta impotriva terorismului trebuie sa continue.

"Am trait multi ani in aceasta tara si pot spune ca atacand Belgia, atacatorii au vrut sa atace esenta identitatii noastre europene dar noi nu trebuie sa le permitem acest lucru. Condoleante tuturor familiilor si multa sanatate celor care acum se lupta pentru supravietuire!", a afirmat Negrescu.

Sursa foto: Shutterstock / artjazz

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
"Mars contra terorii", programat pentru duminica, la Bruxelles
Setari Cookie-uri