Reteaua terorista Stat Islamic a revendicat atentatele comise marti la Bruxelles, soldate, potrivit presei, cu 34 de morti si peste 100 de raniti, dar autenticitatea mesajului nu poate fi verificata din surse independente si nu este clar daca postarea apartine organizatiei fundamentaliste sunnite.

Mesaje de revendicare au fost postate pe site-urile islamiste Rudaw si Amaq News. Nu este clar daca este vorba de un mesaj de revendicare ori de reactii ale simpatizantilor organizatiei teroriste sunnite, noteaza Mediafax.

Cel putin 34 de persoane au fost ucise si peste 130 au fost ranite in trei atentate teroriste care au avut loc marti dimineata la Bruxelles, doua dintre ele pe aeroport si una la metrou. Premierul Dacian Ciolos a anuntat ca nu exista cetateni romani intre victimele atentatelor din Bruxelles, nici la aeroport, nici la metrou.

Bilantul anterior, anuntat de autoritati, era de 26 de morti si 136 de raniti. "Ne-a fost teama de un atac terorist si acesta a avut loc. Stim ca sunt multi morti, multi raniti, multi dintre ei straini", a declarat premierul belgian Charles Michel intr-o conferinta de presa.

Trei atacuri teroriste au avut loc marti dimineata la Bruxelles: doua dintre ele la aeroport si altul la metrou. Autoritatile din Belgia au declarat oficial ca este vorba de atacuri teroriste multiple.

Citeste si:
Nu vom fi in siguranta pe aeroport, nici dupa atacurile din Bruxelles
Atacurile teroriste din...

Aeroportul a fost evacuat si toate zborurile au fost suspendate. Potrivit imaginilor postate pe retelele de socializare de martori, un fum negru se ridica din cladirea unui terminal. Totodata, rapoarte ale pompierilor citate de media locala indica faptul ca ar fi vorba si de morti, nu doar de raniti, cum s-a stipulat initial.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Belgia a retinut 12 persoane suspectate pentru un atentat terorist