Trupele siriene au reusit sa recucereasca orasul Palmira, ceea ce reprezinta prima mare victorie asupra trupelor gruparii Stat Islamic, a anuntat duminica presa de stat, dar si observatorii independenti, citati de Reuters, scrie News.ro.

O sursa militara a declarat pentru televiziunea siriana ca armata si militiile aliate detin acum "controlul complet" asupra orasului Palmira, cucerit de trupele jihadiste in mai 2015.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, se aud inca schimburi de focuri in zona de est a orasului, dar trupele Stat Islamic au fost izgonite din oras si se indreapta spre est.

Recucerirea Palmirei este o victorie strategica extrem de importanta, noteaza analistii, pentru ca deschide armatei calea spre estul Siriei, controlat in mare parte de jihadisti

Distrugerea monumentelor istorice din Palmira, unul dintre cele mai importante orase-vestigiu ale antichitatiiI, de catre militantii ISIS, a fost catalogata de Natiunile Unite drept crime ale umanitatii.

Citeste si:
Politia britanica a impuscat un barbat intr-un incident terorist
Politia britanica a impuscat...

Imaginile difuzate de televiziuni in ultimele zile arata ca celebrele colonade n-au fost distruse, insa o estimare a pagubelor provocate patromoniul istoric inestimabil e greu de facut.

Oficialii de la Damas au declarat ca imediat dupa recucerirea Palmirei, refacerea monumentelor va fi o misiune prioritara.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Principalele evenimente care au marcat lumea in anul 2015
Setari Cookie-uri