Populatia din Venezuela a scos aparatele electrocasnice din priza, odata ce guvernul, condus de presedintele Nicolas Maduro, a sistat in mod oficial alimentarea cu electricitate, in contextul unei penurii de energie, care inrautateste criza economica traversata de tara sud-americana.

Rationalizarea utilizarii de energie electrica in cazul consumului public reprezinta una dintre ultimele masuri drastice luat de administratia lui Nicolas Maduro, in Venezuela, scrie Business Insider, care subliniaza, de asemenea, ca populatia se confrunta deja cu o penurie de alimente si cozi lungi se fomeaza frecvent in fata magazinelor.

Guvernul a impus o "stingere" de patru ore in opt zone ale tarii incepand de luni si a declarat ca masura va dura 40 de zile. Regiunile Caracas si Vargas, de altfel cele mai importante din punct de vedere administrativ, se aflau, de asemenea, pe lista, insa au fost scutite in ultima clipa.

Guvernul presedintelui Nicolas Maduro da vina pentru rationalizarea energiei electrice pe o seceta cauzata de fenomenul meteo El Nino, care influentat debitul de apa la nivelul barajelor hidroelectrice ale tarii. Criticii spun insa ca aceasta reprezinta rezultatul unui management economic defectuos si ineficient in administrarea retelei de energie electrica.

Economia din Venezuela sufera odata cu scaderea preturilor la petrol, resursa care genereaza cea mai mare parte a veniturilor tarii. Ca urmare, penurie de medicamente si produse de uz casnic, cum ar fi hartia igienica si uleiul de gatit, s-a instalat rapid. Nicolas Maduro pune prabusirea economiei pe spatele unui "razboi economic" al capitalistilor.

Citeste si:
CEZ: Vanzarea activelor din Romania incepe in octombrie
CEZ: Vanzarea activelor din...

Saptamana trecuta, Venezuela a efectuat o schimbare fusului orar, cu de 30 de minute, pentru a economisi energie prin adaugarea unei jumatati de ora de lumina a zilei. Nicolas Maduro a solicitat chiar si femeilor din Venezuela sa renunte la utilizarea uscatoarelor de par.

Paul McKinnon / Shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Maduro vrea sa confiste fabricile care si-au suspendat productia