Nicolas Maduro, presedintele din Venezuela, a decretat stare de urgenta, invocand comploturi interne si din partea SUA

Nicolas Maduro a decretat vineri stare de urgenta timp de 60 de zile, invocand presupuse comploturi in tara membra OPEC, dar si in Statele Unite, pentru indepartarea de la putere a Guvernului sau, relateaza Reuters.

Nicola Maduro nu a oferit detalii privind masura. Flancat de ministri si alaturi de o statuie a lui Hugo Chavez, presedintele a semnat o stare de urgenta si a extins starea de urgenta economica, pentru a apara tara de amenintarile interne si externe, potrivit News.ro.

Opozitia a condamnat rapid masura. “Astazi (vineri – n.r.), Maduro a incalcat din nou Constitutia. De ce? Pentru ca este speriat ca va fi suspendat”, a declarat parlamentarul de opozitie Tomnas Guanipa. Anterior, oficiali din serviciile americane de informatii au spus presei ca sunt tot mai ingrijorati de riscul unui colaps politic si economic in tara latino-americana si au estimat ca Maduro nu isi va duce la bun sfarsit mandatul.

Opozitia venezueleana incearca sa il indeparteze de la putere pe liderul de 53 de ani, a carui popularitate s-a prabusit pe fondul crizei economice tot mai profunde, care include o penurie de alimente si medicamente, intreruperi frecvente de curent, jafuri suproadice si o inflatie galopanta. Insa fostul lider de sindicat si sofer de autobuz a promis ca isi va incheia mandatul si acuza Washingtonul ca pregateste o lovitura de stat impotriva sa. El a sugerat ca demiterea presedintelui brazilian Dilma Rousseff, saptamana aceasta, este un semn ca el urmeaza.

“Washingtonul acitveaza masuri la cererea dreptei fasciste din Venezuela, care este incurajata de lovitura de stat din Brazilia”, a spus Maduro vineri seara.
Autoritatile au impus si anul trecut stare de urgenta in regiunile de la granita cu Columbia si a suspendat drepturile constitutionale in acele regiuni, cu exceptia garantiilor legate de drepturile omului.

Citeste si:
Coronavirus - Noi țări şi-au închis frontierele pentru a lupta cu...
Coronavirus - Mai multe ţări...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Michel Piccaya / Shutterstock.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri