Recep Tayyip Erdogan reproseaza Occidentului ca-i pasa de sirieni mai putin decat de casatoriile gay

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan reproseaza tarilor occidentale ca le pasa de drepturile homosexualilor si animalelor mai mult decat le pasa de soarta sirienilor afectati de razboiul ce le devasteaza tara, relateaza The Associated Press.

De asemenea, Recep Tayyip Erdogan a acuzat Occidentul vineri, intr-un discurs pe care l-a sustinut in fata unei multimi, de o stare de spirit care aminteste de "sclavie si colonialism", potrivit News.ro. Aceasta ultima izbucnire a sefului statului turc are loc in contextul unei confruntari cu Uniunea Europeana (UE) cu privire la solicitarea Bruxellesului ca Ankara sa-si amendeze legislatia privind lupta impotriva terorismului pentru a obtine o liberalizare a vizelor turistice pentru turci in Europa.

"Rusine sa le fie celor care nu dau dovada de sensibilitate fata de (...) femei si copii ce le cer ajutorul", a spus Erdogan. "Rusine celor care le neaga sensibilitatea pe care le-o arata (...) balenelor, focilor si testoaselor din mare decat celor 23 de milioane de sirieni", a adaugat Recep Tayyip Erdogan.

Comisia Europeana a anuntat ca a legat liberalizarea vizelor de modificarea legislatiei antiteroriste turce, deoarece Ankara a folosit aceasta legislatie pentru a urmari in justitie jurnalisti si critici ai Guvernului.

thomas koch / Shutterstock.com

Citeste si:
Migranți sirieni, reținuți pentru traversarea ilegală a României
Migranți sirieni, reținuți...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri