De asemenea, Recep Tayyip Erdogan a acuzat Occidentul vineri, intr-un discurs pe care l-a sustinut in fata unei multimi, de o stare de spirit care aminteste de "sclavie si colonialism", potrivit News.ro. Aceasta ultima izbucnire a sefului statului turc are loc in contextul unei confruntari cu Uniunea Europeana (UE) cu privire la solicitarea Bruxellesului ca Ankara sa-si amendeze legislatia privind lupta impotriva terorismului pentru a obtine o liberalizare a vizelor turistice pentru turci in Europa.

"Rusine sa le fie celor care nu dau dovada de sensibilitate fata de (...) femei si copii ce le cer ajutorul", a spus Erdogan. "Rusine celor care le neaga sensibilitatea pe care le-o arata (...) balenelor, focilor si testoaselor din mare decat celor 23 de milioane de sirieni", a adaugat Recep Tayyip Erdogan.

Comisia Europeana a anuntat ca a legat liberalizarea vizelor de modificarea legislatiei antiteroriste turce, deoarece Ankara a folosit aceasta legislatie pentru a urmari in justitie jurnalisti si critici ai Guvernului.

thomas koch / Shutterstock.com