Cetatenii bulgari sunt cercetati pentru 10 infractiuni de furt si o infractiune de talharie cand au utilizat violenta astfel incat sa isi asigure scaparea, au declarat surse din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane. Ei sunt suspectati ca actionau in special in zona hypermarketurilor. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arata cum unul dintre bulgari pune piciorul pe roata unei masini de transport marfa ca si cum s-ar lega la sireturi in timp ce soferul se indrepta catre intrarea in hypermarket, potrivit News.ro.

Dupa cateva minute, in momentul in care soferul s-a intors si introducea marfa in portbagaj, unul dintre bulgari a deschis portiera pasagerului si a luat borseta lasata pe bancheta. Cei trei cetateni bulgari au fost prinsi pe 22 aprilie 2016 si arestati o zi mai tarziu. De la momentul arestarii si pana in prezent, politistii au extins ancheta de mai multe ori si au descoperit ca, in total, sunt 10 infractiuni de furt si una de talharie comise de bulgari.

Politia Romana arata, intr-un comunicat, ca pentru prinderea celor trei suspecti s-a colaborat cu Politia Bulgara. „In perioada iulie 2015 – aprilie 2016, cei in cauza ar fi comis mai multe infractiuni de talharie, distrugere si furt calificat, pe raza judetelor Constanta, Galati, Braila, Buzau, Olt si Arges, iar ulterior s-ar fi ascuns in Bulgaria”, arata Politia Romana in comunicat. Politistii recomanda sa nu lasati obiecte de valoare in interiorul autoturimului si daca parasiti vehiculul, chiar pentru scurt timp, inchideti usile si asigurati-va ca masina este incuiata.