Dubai, cunoscut pentru excentricitatile sale in constructii, tocmai a deschis usa primei din cele 90 vile plutitoare din lume si pune astfel bazele primului resort de vacanta pe apa, potrivit site-ului proiectului rezidential The Heart of Europe.

Celelalte 89 de vile plutitoare vor fi construite in si pe apa pana la sfarsitul acestui an. Vilele plutitoare au fost numite The Floating Seahorses, fac parte din resortul St. Petersburg si pot fi cumparate cu 2,7 milioane dolari (pe unitate) sau inchiriate cu 10.000 de dirhami (aprox. 11.000 lei) pe zi. In plus, chiria pe zi ar putea creste la 25.000 de dirhami (27.500 lei), scrie publicatia Emirates247.com.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

Fiecare vila este construita pe trei nivele, iar parterul se afla in apa si are pereti din sticla. De altfel, dormitorul si baia se afla la parter ceea ce le permite proprietarilor sa vada coralii si mediul marin. La nivelul urmator se afla living-ul si bucataria, iar la ultimul nivel - jacuzzi si un bar.

Cele 90 de vile plutitoare vor face parte din complexul St. Petersburg, localizat in largul marii din Golful Persic, asa cum se poate observa pe harta. Complexul St. Petersburg este construit sub forma de inima si este inspirat de insulele Maldive.

Citeste si:
Competitie pentru start-up-urile care investesc in turism
Guvernul din Dubai cauta...

Complexul St. Petersburg este una dintre cele sase insule din proiectul rezidential The Heart of Europe, alaturi de Main Europe, Monaco, Germania, Suedia si Elvetia. Toate aceste sase insule artificiale vor avea o suprafata totala de aproximativ 560.000 mp si vor putea gazdui in acelasi timp 16.000 de oameni. The Heart of Europe se afla la 4 km distanta de tarm si va fi finalizat in 2018.

Strazi cu temperatura controlata: va ploua si va ninge la comanda

Daca nu parea destul de futurist, proiectul rezidential The Heart of Europe va avea temperatura controlata, adica vor exista strazi in care va ploua si o piata in care va ninge. De asemenea, pe strazi vor fi plantati copaci mediteraneeni din Andaluzia, Spania.

Totodata, in The Heart of Europe vor exista un hotel de 5 stele pentru familii, un hotel de 6 stele, doua hoteluri de 7 stele si 10 hoteluri de 5 stele. Pentru petrecerea timpului liber vor exista restaurante plutitoare, baruri, un club de iahturi, un bazin olimpic, un muzeu subacvatic, un circ permanent si evenimente ocazionale ca Oktoberfest.

Citeste si:
Dubai, o destinatie tot mai cautata de catre turistii romani
Numarul romanilor care...

Sursa foto: Wikipedia.org/wiki/The_World_(archipelago)

Mai mult decat atat, The Heart of Europe este parte a un proiect rezidential mult mai mare, numit The World (Lumea), primul arhipelag creat de mintea si mana omului. Asa cum ii spune numele, aici va fi construita o a doua lume, dupa forma mapamondului, intr-o varianta mai mica. The World va avea 300 de insule construite de la zero pe apa.

Sursa foto: www.thoe.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Primul oras din Romania promovat intr-o tara musulmana