Timisoara a devenit un oras al evenimentelor si este din ce in ce mai cautat de catre turistii straini, dar si de romani. De asemenea, touroperatorii locali au inceput sa ofere programe turistice combinate Timisoara - Arad - Oradea - Caras Severin, cu vizitarea unor obiective turistice din regiunile istorice Banat si Crisana.

In 2018, din numarul total de 353.835 de locuri de cazare, judetul Timis detinea 7.998 de locuri. Tot in acelasi an, judetul Timis primea 261.665 de turisti romani si 117.419 turisti straini.

"Cred foarte mult in potentialul turistic al Timisoarei, in particular, si al vestului Romaniei, in general. Majoritatea touroperatorilor specializati pe incoming sunt din Bucuresti si ofera, in general, programe pentru Valea Prahovei, Transilvania, Maramures, Bucovina, Delta Dunarii. Am o experienta mare in domeniul transportului, asa ca, anul trecut m-am decis sa infiintez si o agentie de turism, PEJ Travel. Am inceput sa promovez, atat pentru turistii romani, cat si pentru cei straini, Timisoara, Banatul si vestul Romaniei. Pana in prezent am avut deja mai multe grupuri de turisti francezi, precum si cateva delegatii ale unor mari companii din Republica Populara Chineza. Sunt convins ca acesta este doar inceputul. Faptul ca Timisoara va fi Capitala Culturala a Europei in 2021 va propulsa mult acest oras, asa cum s-a intamplat cu Sibiul in 2007", a declarat Ovidiu Popa, presedintele grupului PEJ.

Printre cele mai solicitate pachete turistice dedicate pietei internationale si interne ale PEJ Travel se numara circuite pentru grupuri pe traseele Timisoara - Alba Iulia - Sighisoara - Medias si Timisoara - Arad - Oradea. Pentru regiunea Banatului, PEJ Travel promoveaza, pe langa municipiul Timisoara, atractii precum statiunile Baile Herculane si Buzias, Cheile Nerei, cascada Bigar, considerata cea mai frumoasa cascada din lume de catre site-ul The World Geography, lacul Gozna din Valiug, Parcul National Semenic – Cheile Carasului, cel mai mare parc de mori de apa din Romania si din sud-estul Europei de la Rudaria (satul Eftimie Murgu) sau clisura Dunarii cu Orsova si Eselnita (care fac parte din Banatul istoric si unde se afla vestitul chip al lui Decebal, sculptat in stanca).

La Berzasca, pe clisura Dunarii, exista un complex de bungalouri plutitoare, exact ca in destinatii exotice precum Maldive sau Mauritius. Putini stiu ca la Buzias, una dintre putinele statiuni de ses de la noi, se afla o rezerva mare de ape sulfuroase si de izvoare cu acid carbonic, cunoscute de pe vremea romanilor. Buziasul a fost comparat cu vestitele Karlovy Vary si Baden-Baden, fiindca puterea de vindecare a apelor minerale de aici este la fel de mare ca a celorlalte statiuni.

De asemenea, pe langa faptul ca cea mai mare portiune a Dunarii se afla pe teritoriul Romaniei (1.075 de kilometri), si cea mai mare latime se afla tot in tara noastra (5 kilometri), in zona hidrocentralei ”Portile de Fier” si a lacului de acumulare.

"Am inceput sa promovez zone mai mult sau mai putin uitate, precum statiunile Baile Herculane sau Buzias. Romania are un potential turistic enorm, dar ne trag inapoi infrastructura rutiera inca deficitara sau lipsa toaletelor publice pe sosele sau pe traseele turistice", a precizat Ovidiu Popa.

Acesta a adaugat ca Banatul si vestul Romaniei au inceput sa fie redescoperite de catre turistii americani, care vin pe urmele bunicilor sau strabunicilor lor, unii dintre acestia redescoperind chiar si casele inaintasilor.

Potrivit consultantilor PEJ Travel, Timisoara este in prezent o puternica destinatie de turism de afaceri si de evenimente, insa a inceput sa se dezvolte si ca destinatie de leisure. Turistii au inceput sa solicite deja pachete de city break pentru Timisoara, precum si circuite ale vinului sau minicroaziere pe Dunare. In prezent, PEJ Travel are turisti din Germania, Statele Unite ale Americii si Italia si intentioneaza sa se extinda si pe alte piete externe.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri