Actiunile marilor companii europene se indreapta spre cea mai buna performanta din aproape 10 luni, dupa ce sondajele au aratat revenirea sprijinului pentru ramanerea Marii Britanii in Uniunea Europeana, relateaza MarketWatch.

Indicele Stoxx Europe 600 este in urcare cu 3,4%, cel mai mare avans dupa 27 august 2015, conform datelor FactSet. Toate componentele indicelui au o evolutie pozitiva, scrie News.ro.

In sectorul bancar, titlurile Royal Bank of Scotland cresc cu 8,1%, Banco Comercial Portugues cu 7,9%, Deutsche Bank cu 5,3% si Lloyds Banking Group cu 5,7%.

Cresterile din sectorul bancar au urcat indicele londonez FTSE 100 cu 2,7%. Evolutiile au fost determinate de sondajele publicate in timpul weekendului, care au aratat un usor avans pentru sustinatorii ramanerii Marii Britanii in UE, fata de cei care vor iesirea, inainte de referendumul programat joi.
Lira a urcat luni la 1,4616 dolari pe unitate, de la nivelul de vineri, de 1,4359 dolari pe unitate, fiind in crestere cu 1,9%. In acest fel, lira este pe vale sa inregistreze cea mai mare crestere intr-o singura sedinta de tranzactionare dupa 2009, potrivit CaxtonFX.

“Vom asista la un nivel de volatilitate extrem in aceasta saptamana, atentia fiind concentrata pe referendum”, a scris intr-o nota un analist la Caxton FX, Nicholas Laser-Ebisch. Euro este in declin cu 1,36%, la 77.56 pence pe unitate, fata de 78,53 pence vineri. Moneda unica este in urcare cu 0,54%, la 1,1338 dolari pe unitate.

Actiunile Bayer cresc cu 2,2%, dupa ce Reuters a relatat ca grupul german vrea sa vanda divizia de radiologie, care ar putea valora peste 3 miliarde de dolari.

Titlurile Ubisoft Entertainment avanseaza cu 5,7%. Vivendi, ale carui actiuni cresc cu 3%, a anuntat vineri ca si-a majorat detinerea la producatorul francez de jocuri video si va continua sa cumpere titluri.

Actiunile Volkswagen sunt in crestere cu 3,2%. Producatorul auto german se apropie de prezentarea unui plan de 10 miliarde de dolari in SUA, in scandalul emisiilor.

Indicele german DAX 30 este in crestere cu 3,4%, CAC 40 al bursei din Paris cu 3,3%, FTSE MIB al bursei din Milano cu 2,5%, iar IBEX al bursei din Madrid cu 3%.

Sursa foto: Lucian Milasan/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri