Actiunile europene cresc puternic dupa deciziile de joi ale Bancii Centrale Europene

Actiunile marilor companii europene sunt in crestere puternica vineri, avans sustinut de titlurile bancilor din zona euro, investitorii analizand masurile de stimulare anuntate joi de Banca Centrala Europeana (BCE), care au depasit asteptarile analistilor, transmite MarketWatch.

Indicele Stoxx Europe 600 este in urcare cu 1,6%. Actiunile au crescut puternic joi, in urma anuntului BCE de suplimentare a achizitiilor de obligatiuni si reducerea dobanzilor, inclusiv a dobanzii cheie la nivelul zero. Piata a inregistrat apoi o crectie accentuata, dupa ce presedintele BCE, Mario Draghi, a semnalat ca exista un plafon pentru reducerea dobanzilor, provocand revenirea euro peste nivelul de 1,12 dolari pe unitate, conform News.ro

Investitorii analizeaza masurile peste asteptarile analistilor anuntate de presedintele Draghi, se arata intr-o nota a analistilor Mike van Dulken si Augustin Eden, de la Accendo Markets.

Actiunile UniCredit sunt in crestere cu 7,5%, Banco Popular Espanol cu 11,78%, iar Deutsche Bank cu 5,69%.
Indicele DAX 30 al bursei din Frankfurt avanseaza cu 2,14%. DAX 30 a inchis joi in scadere cu 2,3%, dupa o crestere de pana la 2,8%.
CAC 40 al bursei din Paris este in urcare cu 2,28%, IBEX al bursei din Madrid cu 2,1%, iar FTSE MIB cu 3,53%

Sursa foto: EM Karuna / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri