Brexit-ul a creat un dezechilibru la nivelul Europei. George Osborne, ministrul britanic de Finante, a declarat inainte de deschiderea Bursei de la Londra, ca Marea Britanie va activa Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, ce ii va permite iesirea din Uniunea Europeana, "numai atunci cand va fi pregatita", potrivit Reuters.

Decizia Marii Britanii de a iesi din UE va alimenta volatilitatea de pe pietele financiare, a admis oficialul. In primul sau discurs dupa anuntarea rezultatelor referendumului de joi, cand majoritatea britanicilor au votat pentru iesirea din UE, George Osborne a precizat ca Guvernul a implementat planuri solide de urgenta, pentru a se adapta rezultatelor acestui scrutin, conform News.ro

“Economia noastra este suficient de puternica pentru a putea face fata provocarilor la care va fi expusa de acum incolo tara noastra”, dat el asigurari intr-o conferinta de presa.

Lira sterlina s-a apreciat in reactie la aceste declaratii si asigurari, ajungand la valoarea de 1,3441 dolari, fata de 1,34 anterior. Actiunile marilor companii europene au incheiat tranzactiile de vineri cu cel mai grav declin din ultimii aproape opt ani, investitorii renuntand la activele riscante in urma referendumului istoric la care britanicii au decis iesirea lor din Uniunea Europeana.

Euro s-a depreciat cu 1,9%, la 1,1101 dolari pe unitate, iar lira sterlina cu 5%, la 1,3643 dolari pe unitate. La un moment dat in cursul zilei de vineri, lira a scazut cu 10%, la 1,33 dolari pe unitate, cel mai redus nivel din ultimii 31 de ani.

Sursa foto: symbiot / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri