In urma Brexit-ului, bugetul anual al Uniunii Europene va inregistra o scadere ingrijoratoare de 15% din 2020, a declarat luni comisarul pentru Politica Regionala Corina Cretu, potrivit Reuters.

Liderii UE vor discuta despre rezultatul referendumului din 23 iunie, pentru iesirea Marii Britanii din Uniune, la summit-ul de marti de la Bruxelles. Marea Britanie este un contributor net la bugetul UE, din care mare parte este folosit pentru sustinerea fermierilor si a regiunilor sarace din blocul comunitar, conform News.ro

”Politica regionala este cea mai apropiata de oameni. Este cea mai vizibila, pentru ca arata cum schimba viata oamenilor fondurile europene, asa ca, din acest punct de vedere, sunt ingrijorata, intrucat este clar ca exit-ul Marii Britanii va face ca bugetul general al UE dupa 2020 sa scada cu circa 15%, a declarat Cretu la Bruxelles, pentru postul de televiziune Digi 24.

Cretu a spus ca UE este angajata in discutii pentru realocari de fonduri pentru alte prioritati decat politica regionala, post-Brexit.
”Trebuie sa revenim la acele valori care au format baza UE, cu responsabilitate si solidaritate pentru toata lumea”, a adaugat ea.

Cretu a precizat ca la sfarsitul acestui an va avea loc o revizuire a cadrului financiar multi-anual.
”Cred ca vor fi multe voci, im special din partea statelor mari contributoare, care vor dori o realocare, dar nu cred ca este posibil pentru aceasta perioada”, a aratat Cretu.

Sursa foto: symbiot / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri