Liderii UE vor discuta despre rezultatul referendumului din 23 iunie, pentru iesirea Marii Britanii din Uniune, la summit-ul de marti de la Bruxelles. Marea Britanie este un contributor net la bugetul UE, din care mare parte este folosit pentru sustinerea fermierilor si a regiunilor sarace din blocul comunitar, conform News.ro

”Politica regionala este cea mai apropiata de oameni. Este cea mai vizibila, pentru ca arata cum schimba viata oamenilor fondurile europene, asa ca, din acest punct de vedere, sunt ingrijorata, intrucat este clar ca exit-ul Marii Britanii va face ca bugetul general al UE dupa 2020 sa scada cu circa 15%, a declarat Cretu la Bruxelles, pentru postul de televiziune Digi 24.

Cretu a spus ca UE este angajata in discutii pentru realocari de fonduri pentru alte prioritati decat politica regionala, post-Brexit.
”Trebuie sa revenim la acele valori care au format baza UE, cu responsabilitate si solidaritate pentru toata lumea”, a adaugat ea.

Cretu a precizat ca la sfarsitul acestui an va avea loc o revizuire a cadrului financiar multi-anual.
”Cred ca vor fi multe voci, im special din partea statelor mari contributoare, care vor dori o realocare, dar nu cred ca este posibil pentru aceasta perioada”, a aratat Cretu.

Sursa foto: symbiot / Shutterstock