Aceasta stea, care este considerata un simbol evreiesc - steaua lui David - si care este folosita de asemenea in francmasonerie, este colorata in rosu in acest tweet cu poza lui Clinton. Steaua este suprapusa peste un teanc de bancnote de 100 de dolari si poarta inscriptia "Most Corrupt Candidate Ever!" (Candidata cea mai corupta din toate timpurile!), scrie News.ro.

Multi au interpretat acest montaj ca pe o aluzie antisemita, legata de stereotipurile care-i asociaza pe evrei si banii. Postarea a fost rapid stearsa, dupa ce a aparut sambata, si inlocuita cu o noua imagine in care sloganul care o vizeaza pe Clinton apare pe o bulina rosie si nu pe steaua controversata.

Alte iesiri ale miliardarului in domeniul imobiliar i-au adus acuzatii de sectarism, de la inceputul alegerilor primare. Intre altele, Trump a indemnat la suspendarea intrarii pe teritoriul american a strainilor musulmani, invocand o prevenire a atacurilor islamiste, si este autorul unor diatribe impotriva imigratiei clandestine mexicane in care a afirmat ca aceasta aduce in Statele Unite violatori si infractori.

Sursa foto: Christopher Halloran / Shutterstock