Hillary Clinton a urcat in sondaje, dupa Conventia Democrata

Hillary Clinton a urcat cu patru puncte procentuale in sondaje dupa Conventia Democrata si are un avans de 7% in fata lui Donald Trump in cursa pentru Casa Alba, arata un sondaj dat publicitatii luni de CBS News, relateaza Reuters.

Candidata democrata este creditata cu 46% din intentiile de vot, in timp ce rivalul sau republican se bucura de sustinerea a 39% dintre alegatori, informeaza News.ro.

Una dintre cele mai mari probleme pentru Clinton – opinia negativa a americanilor despre ea – persista, dar a scazut intr-o anumita masura in intensitate dupa Conventia de saptamana trecuta, de la Philadelhpia, arata studiul.

Astfel, 50% dintre alegatori au o opinie negativa despre Clinton, fata de 36% care au o parere buna, potrivit sondajului. In studiul precedent realizat de CBS, Clinton era vazuta intr-o lumina favorabila de 31% dintre persoanele intervievate, in timp ce 56% aveau o opinie negativa despre ea.

Sondajul a fost realizat in perioada 29-31 iulie, pe un esantion de 1.393 de adulti, si are o marja de eroare de 3%.

Citeste si:
Donald Trump, hudiuit de un stadion intreg la un meci de baseball
Donald Trump, hudiuit de un...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...

Dupa Conventia Republicana, ce a avut loc inaintea celei Democrate, Trump urcase cu 2% in sondaje, iar cursa era foarte stransa, potrivit CBS.

Sursa foto: Trevor Collens/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri