Autoritatile anuntau anterior un bilant de cel putin 75 de morti si 130 de raniti. Sangerosul atac, revendicat de gruparea Statul Islamic intr-un comunicat difuzat de sustinatori jihadisti pe retele de socializare, a fost comis catre miezul noptii de sambata spre duminica in sectorul comercial din Karrada, scrie News.ro.

Un camion frigorific incarcat cu explozivi a fost detonat, omorand 80 de persoane si ranind alte 200. Numerosi iranieni iau cina tarziu in oras in timpul Ramadanului, care se incheie saptamana viitoare. O inregistrare video difuzata pe retele de socializare surprinde un incendiu important, dupa explozie, pe principala strada din Karrada. In imagini filmate de Reuters TV duminica apar patru cladiri afectate grav sau partial distruse.

Un al doilea atac, care a avut loc tot catre miezul noptii, a fost comis in cartierul siit Al Shaab, in nordul capitalei irakiene. O mina a detonata si a ucis doi oameni. Forte guvernamentale irakiene au respins saptamana trecuta combatanti din cadrul Statului Islamic din orasul Fallujah, situat la aproximativ 50 de kilometri vest de Bagdad, pe care jihadistii il foloseau ca baza in vederea unor atacuri de acest tip in capitala.

Sursa foto: Fresnel, Shutterstock