China vrea ca Republica Moldova sa ajunga o putere energetica nucleara: compania de stat China National Nuclear Power Company a propus autoritatilor de la Chisinau realizarea in comun a unei centrale nucleare in tara vecina, scrie EurasiaNet.org, preluat de catre site-ul OilPrice.com, conform Adevarul Financiar.

Chinezii au propus ca grupul asiatic sa se ocupe de finantare si de operare, insa autoritatile de la Chisinau sunt ezitante, deoarece Moldova nu are destula apa de racire si nici expertiza in domeniul nuclear, mai arata sursa citata. Guvernul Republicii Moldova ar prefera sa se axeze pe energie regenerabila.

O delegatie de experti chinezi a vizitat in luna mai Republica Moldova pentru a identifica oportunitati pentru cresterea „cooperarii bilaterale in sectorul energetic“, potrivit unui comunicat. Oficialii chinezi si moldoveni au agreat realizarea unui studiu de fezabilitate pentru „lansarea de noi proiecte pentru producerea de electricitate in Moldova“ pana la finele anului 2016.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: Kuzma / Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Nikolsky, noul manager general al JTI Romania, Moldova si Bulgaria