Un designer din Los Angeles a acuzat retailerul Zara pentru faptul ca i-ar fi copiat mai multe modele fara a-i cere acordul sau a-i oferi vreun venit material in urma folosirii acestora. Designerul Tuesday Bassey este cunoscut pentru faptul ca a lucrat cu brand-uri precum Urban Outfitters, Adidas, Nike si Hello Holiday.

Ea a afirmat si faptul ca retailerul a respins acuzatiile deoarece este un designer indie si ca ei sunt o companie mult mai dezvoltata cu un numar de vizitatori pe site mult mai mare. Aceasta a postat pe un site de socializare si dovezile de plagiat.

Designer-ul a declarat ca a fost instiintat de catre clientii sai in legatura cu preluarea modelelor ei de catre Zara si ca raspunsul dat de retailer in urma sesizarilor facute este dezamagitor.

Citeste si:

Acestea nu sunt primele acuzatii la adresa gigantului de fashion. Contactati de un site strain, reprezentantii companiei au refuzat sa comenteze subiectul.

Profitul net al Inditex, cel mai mare retailer de moda din lume, proprietar al unor marci precum Zara, a crescut cu 6% in primul trimestru fiscal incheiat pe 30 aprilie, la 554 milioane de euro. In Romania, grupul Inditex este prezent cu 108 magazine, sub sapte branduri, Zara, Zara Home, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, Massimo Dutti si Oysho.

Sursa foto: Navistock / Shutterstock