Aruncam multa mancare din frica: expertii estimeaza ca alimente in valoare de peste 160 miliarde de dolari ajung la gunoi in fiecare an. Mai mult, majoritatea datelor de expirare sunt false. Consiliul National de Aparare a Resurselor arata ca datele inscrise pe ambalaj indica faptul ca produsul a ajuns la ”calitatea optima” pentru a fi consumat.

O regula subliniata de Departamentul de Agricultura a SUA spune ca ar trebui sa fim atenti la momentul in care cumparam si desigilam produsele si mai putin la ce date de expirare sunt inscrise pe ambalaje. Potrivit autoritatilor, carnea de pui poate fi pastrata in frigider pentru una sau doua zile dupa achizitie. Daca aceasta carne este gatita, iar produsul nu este desigilat, va expira dupa aproximativ trei-patru zile. Odata deschis, puiul va rezista, de asemenea, inca trei-patru zile.

Ouale sunt un produs controversat. Daca acestea au inscrise o data pana la care pot fi comercializate, puteti sa le pastrati in frigider pana la trei-cinci saptamani dupa achizitie. Inghetate le puteti pastra pana la un an.

Toti consumam cu placere kaizer-ul. Daca ambalajul nu este deschis, acesta poate fi pastrat pana la doua saptamani in frigider. Odata deschis, produsul trebuie consumat in sapte zile.

Nucile din comert, ambalate, pot fi pastrate pana la 10-12 luni in camara. La randul sau, un borcan cu unt de arahide, odata deschis, poate fi consumat in trei pana la patru luni.

De asemenea, lasagna poate fi pastrata pana la trei ani, fie ca vorbim de un ambalaj deschis sau nesigilat.

Cutiile de ciocolata pot fi pastrate mai mult decat credeam, daca sunt depozitate corect – la temperatura camerei. In acest mod te poti bucura de acest produs de la sase pana la noua luni, chiar si daca ambalajul a fost deschis. In plus, daca ciocolata este depozitata la o temperatura scazuta durata sa de viata este extinsa cu pana la 50%. Nu este insa cazul ciocolatei de lux sau a celei artizanale, care poate fi pastrata la temperatura camerei pana la trei saptamani.

In privinta laptelui, produsul poate fi consumat o saptamana in plus fata de termenul inscris pe ambalaj, spun autoritatile americane, si chiar trei luni daca este inghetat. La randul sau, iaurtul poate fi consumat chiar si dupa 5-7 zile de la deschiderea ambalajului.

Pastrat in camara, fara a fi deschis, ketchup-ul poate fi consumat si dupa un an. Odata desigilat, produsul va rezista o luna in camara si sase luni in frigider, scrie BusinessInsider.

Vinul, rosu sau alb, deschis si pastrat in frigider poate fi consumat pana la patru-sase luni.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri