Comitetul ONU pentru Eliminarea discriminarii rasiale a criticat vineri "retorica antimigratie si xenofoba" pe care unii lideri politici britanici au folosit-o pentru a alimenta prejudecati inaintea referendumului din 23 iulie prin care Regatul Unit a decis sa paraseasca Uniunea Europeana.

Comitetul si-a exprimat ingrijorarea fata de o "puternica crestere a infractiunillor motivate de ura rasiala" in Anglia, Tara galilor si Irlanda de Nord inainte si dupa de referendum, potrivit News.ro.

Organismul ONU a indemnat autoritatile britanice sa se adreseze grupurile vizate si sa ia masuri in vederea incurajarii semnalarii acestor infractiuni motivate de ura rasiala, astfel incat oamenii "sa aiba incredere in politie si justitie", a declarat pentru AP Anastasia Crickley, presedinta comitetului.

Acest comitet examineaza in mod regulat situatia din tarile parte ale Conventiei internationale pentru eliminarea tuturor formelor de discriminare. Situatia din Grecia, Paraguay, Africa de Sud, Liban, Ucraina, Sri Lanka si Pakistanul a fost de asemenea analizata in aceasta ultima sesiune.

Citeste si:
Romania, printre tarile din regiune care rezista cel mai bine la Brexi
Efectele Brexit asupra...

Sursa foto: skyearth / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cele mai importante evenimente ale momentului