Ministrul de Interne al Austriei, Wolfgang Sobotka, a sustinut ca Viena este pregatita sa lanseze o actiune in justitie impotriva Budapestei, daca autoritatile maghiare continua sa refuze reprimirea migrantilor, care ar trebui sa depuna cerere de azil in primul stat membru al UE, potrivit regulamentului de la Dublin, transmite Reuters.

Oficialii austrieci si maghiari sustin ca situatia este in mare parte sub control, la aproape un an dupa ce frontiera dintre cele doua state a devenit un punct central al crizei migrantilor.

Sute de mii de migranti au traversat anul trecut tarile balcanice, pentru a se indrepta mai departe spre Austria, Germania si Suedia, creand o situatie haotica in care implementarea regulamentului de la Dublin a devenit imposibila pentru autoritatile nationale fortate sa gestioneze criza de la frontiere, scrie News.ro.

Guvernele central si est europene, printre care se numara si executivul maghiar, s-au opus vehement incercarilor de intoarcere a migrantilor si cotelor de migranti.

”In primul rand, avem regimul european de la Dublin. Uniunea Europeana este responsabila pentru aplicarea regulamentului Dublin, iar statele europene care incalca in mod permanent legea trebuie sa se astepte la consecinte legale. In acest caz, executivul austriac trebuie sa dea in judecata. Republica Austriaca trebuie sa vada ca Uniunea Europeana actioneaza potrivit legii”, a declarat ministrul Sobotka intr-un interviu radio, dupa ce a fost intrebat de refuzul autoritatilor maghiare de a primi inapoi migrantii care trec ilegal frontiera austriaco-ungara.

Insa, executivul maghiar sustine ca regulamentul de la Dublin nu mai poate fi aplicat. Initial, Austria a primit un numar ridicat de migranti din Orientul Mijlociu si Afganistan. Insa, executivul austriac a inceput sa inaspreasca regimul de acordare a azilului si a introdus o limita zilnica pentru numarul de solicitari de azil acceptate.

Masurile impuse de executivul austriac au provocat reactii din partea organizatiilor non-guvernamentale si a reprezentantilor UE.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri