Premierul Italiei, Matteo Renzi, a declarat sambata dupa-amiaza ca blocul comunitar nu poate continua sa organizeze summituri europene inutile, in urma carora nu se ajunge la nicio decizie.

Declaratiile controversate ale liderului italian au loc la o zi dupa summitul UE de la Bratislava, marcat de lipsa de unitatea a statelor membre in luarea unei decizii privind criza migrantilor si cotele obligatorii, transmite News.ro. ”Italia crede cu putere ca Uniunea Europeana are un viitor, dar trebuie sa luam actiuni reale pentru ca aceste puneri in scena sunt inutile”, a declarat prim-ministrul italian, Matteo Renzi (foto), intr-un interviu pentru televiziunea locala RTV38.

Liderii europeni au incercat vineri sa dea dovada de unitate la summitul UE de la Bratislava, in ciuda deciziei britanicilor de a parasi blocul comunitar. Insa, Renzi a criticat summitul pentru ca nu ar fi produs nimic altceva decat declaratii plate.

Bratislava trebuia sa fie un moment de restart pentru UE, insa s-a finalizat cu un document moderat. In martie 2017 va fi summitul UE de la Roma. Deci aveam sase luni cruciale la dispozitie pentru a face o chestiune imensa, nu putem sa continuam sa punem in scena acelasi show, dar fara sa rezolvam nimic”, a declarat liderul italian.

Matteo Renzi s-a plans ca autoritatile italiene au fost abandonate in gestionarea crizei migrantilor, fiind nevoie de semnarea unui acord cu statele nord-africane pentru a opri afluxul de migranti. De asemenea, liderul italian a insistat ca Bruxelles-ul ar trebui sa permita Romei o derogare de la tintele bugetare pentru a investi in deschiderea scolilor lovite de seism.

360b / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri