In varsta de 17 si 19 ani, ele conversau pe mesageria criptata Telegram cu acest barbat suspectat ca se afla in spatele mai multor atentate sau tentative de atac pe teritoriul francez, precizeaza sursele citate care confirma o informatie dezvaluita de Le Parisien, potrivit News.ro.

"Ele erau indemnate sa comita un atentat asupra unor tinte precise, pentru a razbuna moartea recenta a purtatorului de cuvant al Daech", a declarat o sursa apropiata anchetei pentru cotidian. Ele ar fi marturtisit ca au spus ca vor trece la actiune, dupa care au renuntat.

Tanara majora era cunoscuta in cadrul anchetei cu privire la o filiera jihadista din Nisa organizata de Omar Diaby, considerat unul dintre primii recrutori de combatanti francezi, adauga Le Parisien.

Cel putin alte patru adolescente, toate suspectate ca au planificat atacuri, au fost retinute in decurs de zece zile, la inceputul lui septembrie, de Directia Generala pentru Securitate Interna (DGSI), care le-a reperat pe suspecte pe retele de socializare.

Citeste si:

Toate erau in contact - prin intermediul mesageriei Telegram - cu Rachid Kassim, un membru al gruparii Statul Islamic, aflat in regiunea siriano-irakiana, potrivit unor surse judiciare si din cadrul politiei.

Anchetatorii urmaresc indeaproape reteaua tesuta de acest jihadist francez, in varsta de 29 de ani.

Ministrul de Interne Bernard Cazeneuve a subliniat ca Statul Islamic incita "francezi tot mai tineri sa treaca la actiune".

Potrivit ministrului Justitiei Jean-Jacques Urvoas, 600 de adolescenti sunt vizati in Franta de o procedura, deoarece prezinta semne de radicalizare.