Doua adolescente din Nisa, aflate in contact cu jihadistul francez Rachid Kassim, au fost arestate la jumatatea lui septembrie si plasate in detentie provizorie, au declarat duminica surse judiciare pentru Reuters.

In varsta de 17 si 19 ani, ele conversau pe mesageria criptata Telegram cu acest barbat suspectat ca se afla in spatele mai multor atentate sau tentative de atac pe teritoriul francez, precizeaza sursele citate care confirma o informatie dezvaluita de Le Parisien, potrivit News.ro.

"Ele erau indemnate sa comita un atentat asupra unor tinte precise, pentru a razbuna moartea recenta a purtatorului de cuvant al Daech", a declarat o sursa apropiata anchetei pentru cotidian. Ele ar fi marturtisit ca au spus ca vor trece la actiune, dupa care au renuntat.

Tanara majora era cunoscuta in cadrul anchetei cu privire la o filiera jihadista din Nisa organizata de Omar Diaby, considerat unul dintre primii recrutori de combatanti francezi, adauga Le Parisien.

Cel putin alte patru adolescente, toate suspectate ca au planificat atacuri, au fost retinute in decurs de zece zile, la inceputul lui septembrie, de Directia Generala pentru Securitate Interna (DGSI), care le-a reperat pe suspecte pe retele de socializare.

Toate erau in contact - prin intermediul mesageriei Telegram - cu Rachid Kassim, un membru al gruparii Statul Islamic, aflat in regiunea siriano-irakiana, potrivit unor surse judiciare si din cadrul politiei.

Anchetatorii urmaresc indeaproape reteaua tesuta de acest jihadist francez, in varsta de 29 de ani.

Ministrul de Interne Bernard Cazeneuve a subliniat ca Statul Islamic incita "francezi tot mai tineri sa treaca la actiune".

Potrivit ministrului Justitiei Jean-Jacques Urvoas, 600 de adolescenti sunt vizati in Franta de o procedura, deoarece prezinta semne de radicalizare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri