Smartphone-urile Galaxy Note 7 vor fi interzise la bordul avioanelor din Statele Unite, incepand de sambata, ora 16:00 GMT (19:00 ora Romaniei), potrivit unui ordin de urgenta emis in urma numeroaselor cazuri in care astfel de telefoane au luat foc, au anuntat vineri autoritatile americane de reglementare, transmite Reuters.

Compania sud-coreeana a oprit, marti, definitiv productia de Note 7, din cauza incidentelor in care telefoanele au inceput sa scoata fum sau sa sa ia foc, care au dat o lovitura puternica reputatiei sale. Ordinul emis de Departamentul pentru Transporturi al Statelor Unite si de catre alte agentii interzice proprietarilor sa calatoreasca cu telefoanele Note 7 la bordul avioanelor sau sa le transporte in bagajele depuse in cala, scrie News.ro.

”Recunoastem ca interdictia telefoanelor la bordul avioanelor va provoca inconveniente unora dintre pasageri, dar siguranta tuturor celor aflati la bordul unui avion trebuie sa aiba prioritate”, a declarat secretarul american pentru Transporturi, Anthony Foxx. El a explicat ca autoritatile iau aceasta masura suplimentara pentru ca si un singur incident in timpul unui zbor implica un risc mare de ranire, punand in pericol multe vieti. Departamentul pentru Transporturi a avertizat ca pasagerii care pun un telefon Note 7 in bagajul din cala amplifica riscul ”unui incident catastrofal”.

”Oricine interzice ordinul ar putea fi judecat penal, in afara de a fi amendat”, se arata intr-un comunicat al departamentului. Agentia a precizat ca telefoanele Note 7 ar putea fi confiscate de la pasagerii care ar incerca sa le introduca la bordul unui avion, iar pasagerii asupra carora vor fi gasite telefoanele respective ar putea fi amendati. Intr-un alt comunicat emis vineri seara, tarziu, departamentul a clarificat ca cei care vor incerca sa calatoreasca cu avionul avand asupra lor un Note 7 nu se vor putea imbarca.

Samsung a anuntat in aceasta saptamana ca extinde o campanie de rechemari din SUA pentru Note 7, la un total de 1,9 milioane de dispozitive, inclusiv 1 milion de Note 7 rechemate pe 15 septembrie. Comisia pentru Siguranta Produselor de Consum a anuntat joi ca bateriile folosite la telefoanele Note 7 se pot supraincalzi si pot lua foc, provocand riscuri serioase de arsuri pentru utilizatori. Autoritatea a adaugat ca Samsung a primit 96 de reclamatii despre incidente in care telefoane Note 7 s-au supraincalzit in SUA, intre care 23 dupa anuntul din 15 septembrie referitor la campania de rechemari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri