”Trebuie sa spunem ca ne aflam in stare de razboi, desi unii, care vor intotdeauna sa vada numai ce e bine, nu vor sa vada acest lucru”, a declarat Klaus Bouillon pentru postul german SR. Politia din Berlin a suplimentat patrulele in urma atacului comis luni in piata de Craciun din capitala. Fortele de ordine au anuntat marti, intr-un mesaj postat pe Twitter, ca au adoptat aceasta masura ”ca precautie”, Conform News.ro.

Pe de alta parte, politiile din Danemarca si Norvegia si-au suplimentat prezenta la pietele de Craciun din capitale - Copenhaga si Oslo, in urma atacului sangeros de la Berlin. Premierul finlandez Juha Sipala a declarat ca ceea ce s-a intamplat la Berlin ”a fost (o) seara de stiri absolut socanta si (de o) vilenta fara sens”. De asemenea, politia din orasul englez Manchester a anuntat ca a suplimentat patrulele in multe piete populare de Craciun, in urma atacului de la Berlin.

Politia a anuntat marti ca a sporit masurile de protectie in zece astfel de piete, intesate de oameni in zilele dinaintea Craciunului. Adjuncta sefului politiei Debbie Ford a anuntat aceste masuri in cadrul unei ”reactii nationale” britanice. Nivelul alertei teroriste in Marea Britanie a fost de mult timp ridicat la ”severe”, ceea ce inseamna ca un atentat este foarte probabil. Insa Ford a precizat ca nu exista informatii clasificate care sa sugereze un atac iminent in regiunea Manchester.

Sursa foto: Shutterstock/narai chal