Grecia si creditorii sai ar trebui sa aprobe rapid a doua evaluare a reformelor convenite in schimbul deblocarii unor noi fonduri din programul de salvare, pentru ca in caz contrar risca sa provoace instabilitate financiara in zona euro, a avertizat duminica un oficial european, transmite Reuters.

”Nu este momentul sa ne intoarcem la instabilitate financiara”, a declarat Valdis Dombrovskis, vicepresedinte al Comisiei Europene si sef pentru servicii financiare al UE, publicatiei germane Welt am Sonntag. El a aratat ca reformele din program sunt pentru imbunatatirea competitivitatii economiei elene si pentru a da grecilor speranta unor viitor stabil si sigur, scrie News.ro.

Grecia si creditorii internationali au facut progrese substantiale in discutiile de vineri pentru eliminarea diferentelor referitoare la reforme. Presedintele Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, a spus ca discutiile de vineri au adus toate partile mai aproape de momentul in care creditorii vor trimite o delegatie de experti in Grecia pentru a pregati raportul privind reformele.

In urma raportului, ministrii de Finante din zona euro vor putea sa deblocheze noi imprumuturi pentru Grecia, care altfel nu isi va putea plati datorii scadente in iulie. Premierul elen Alexis Tsipras a spus sambata ca evaluarea va avea un rezultat pozitiv, dar a reiterat ca Atena nu va acceata solicitari ”ilogice” ale creditorilor.

Citeste si:
Croatia preia presedintia UE
Croatia preia presedintia UE

Sursa foto: kwest/Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si