Cel putin 28 de oameni au murit si 120 au fost raniti in confruntari violente intre factiuni armate rivale la Tripoli, capitala Libiei, unde trupe loiale Guvernului recunoscut de ONU (GNA) se opun militiilor si combatantilor jihadistri, relateaza Reuters.

Explozii si tiruri de artilerie au fost auzite incepand de vineri dimineata, potrivit News.ro. Un purtator de cuvant al politiei a declarat ca o factiune aliata GNA a reusit sa cucereasca inchisoarea Al Hadba, unde se aflau mai multi detinuti cunoscuti, printre care unul dintre fiii fostului dictator din Libia, Muammar Gaddafi.

"Ii vom muta catre un alt loc, mai sigur”, a spus purtatorul de cuvant. Confruntarile s-au concentrat in cartierele Abu Salin, Salahedin si Kasr bin Gashir. Coloane de fum se ridicau deasupra capitalei din Libia. Un jurnalist Reuters a vazut tancuri, vehicule blindate si camionete echipate cu arme grele antiaeriene indreptandu-se spre nord de Tripoli, unde aveau loc luptele.

Intr-un comunicat, GNA a acuzat fortele lui Khalifa al Ghawill, premierul Congresului National General (CNG), o organizatie ce revendica legitimitatea fostului Parlament libian. Aceasta structura guvernamentala cu tendinta islamista, nerecunoscuta de comunitatea internationala, dispune de sustinere serioasa, in special in regiunea Misrata.

Citeste si:
Confruntari in Libia: "Victoria noastra va fi TOTALA"
Confruntari in Libia:...

Sursa foto: Orlok / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Fortele libiene cuceresc portul orasului Sirt de la Statul Islamic