Cel putin 28 de oameni au murit si 120 au fost raniti in confruntari violente intre factiuni armate rivale la Tripoli, capitala Libiei, unde trupe loiale Guvernului recunoscut de ONU (GNA) se opun militiilor si combatantilor jihadistri, relateaza Reuters.

Explozii si tiruri de artilerie au fost auzite incepand de vineri dimineata, potrivit News.ro. Un purtator de cuvant al politiei a declarat ca o factiune aliata GNA a reusit sa cucereasca inchisoarea Al Hadba, unde se aflau mai multi detinuti cunoscuti, printre care unul dintre fiii fostului dictator din Libia, Muammar Gaddafi.

"Ii vom muta catre un alt loc, mai sigur”, a spus purtatorul de cuvant. Confruntarile s-au concentrat in cartierele Abu Salin, Salahedin si Kasr bin Gashir. Coloane de fum se ridicau deasupra capitalei din Libia. Un jurnalist Reuters a vazut tancuri, vehicule blindate si camionete echipate cu arme grele antiaeriene indreptandu-se spre nord de Tripoli, unde aveau loc luptele.

Intr-un comunicat, GNA a acuzat fortele lui Khalifa al Ghawill, premierul Congresului National General (CNG), o organizatie ce revendica legitimitatea fostului Parlament libian. Aceasta structura guvernamentala cu tendinta islamista, nerecunoscuta de comunitatea internationala, dispune de sustinere serioasa, in special in regiunea Misrata.

Sursa foto: Orlok / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri