Agentia canadiana de spionaj electronic a anuntat vineri ca este „foarte probabil” ca hackeri sa incerce sa influenteze alegerile din 2019, din Canada, si intentioneaza sa consilieze saptamana viitoare partidele politice privind cum sa se apere impotriva amenintarilor informatice, relateaza Reuters.

Agentia CSE (Communications Security Establishment) a dat asigurari ca nu a detectat niciun stat care sa fi incercat sa influenteze alegerile canadiene anterioare, dar intuieste riscuri din partea activistilor hackeri, potrivit News.ro. Potrivit CSE, alegerile federale din 2015, in urma carora au ajuns la putere liberalii premierului Justin Trudeau, au fost vizate de „activitate informatica nesofisticata”, care nu a afectat rezultat.

„CSE va oferi sfaturi si ghidare informatica parlamentarilor si partidelor politice din Canada”, a spus sefa CSE, Greta Bossenmaier, intr-o conferinta de presa. „Securitatea informatica este un imperativ de echipa, nicio organizatie nu se poate ocupa singura”, a adaugat ea. Potrivit evaluarii CSE, partidele politice, politicienii si presa sunt mai vulnerabile la atacuri informatice decat scrutinul in sine, tinand cont ca sunt folosite, in general, buletine de vot tiparite.

Ingrijorarile privind interferenta in procese democratice au venit pe fondul acuzatiilor privind ingerinta rusa in alegerile prezidentiale din SUA, din noiembrie anul trecut, si in cele din Franta, din mai. Agentiile americane de informatii au conchis anul trecut ca Rusia a spart servere ale Partidului Democrat si a facut publice e-mailuri, pentru a inclina alegerile prezidentiale in favoarea lui Donald Trump. Rusia neaga acuzatiile.

In martie, o agentie britanica de informatii le-a cerut partidelor politice sa se apere in fata posibilelor atacuri informatice, in timp ce Guvernul francez a renuntat la planurile de a le permite cetatenilor din strainatate sa voteze electronic la scrutinul legislative de luna aceasta, de teama unor atacuri informatice.

Sursa foto: Stacey Newman / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri