O noua comisie parlamentara ar putea fi construita, avand “ambitiosul” obiectiv de a devoala asa-zisul “stat paralel”, existent doar in mintea PSD si folosit de cateva luni ca “tap ispasitor” pentru incapacitatea PSD-ALDE de a guverna Romania. Proiectul este sprijinit de Calin Popescu Tariceanu, care a avertizat de multiple ori ca statul paralel exista in politic, economie, justitiei si chiar mass-media.

Propunerea se regaseste in concluziile comisiei care a anchetat, vreme de 9 luni, alegerile prezidentiale din 2009. Concluziile acestei comisii vor fi prezentate luni in plenul Parlamentului.

In fapt, noua comisie ar deveni una de intimidare si agresiune.

Astfel, noua comisie parlamentara de ancheta ar trebui infiintata „pentru verificarea implicarii unei grupari metastatale in controlul abuziv, nelegal si nedemocratic asupra vietii politice, economice si sociale din Romania, precum si asupra infaptuirii actului de justitie, in perioada 2004 -2017”, potrivit raportului Comisiei de pentru alegerile prezidentiale din 2009.

„Gruparea metastatala e ceea ce vorbesc eu de multa vreme, e statul paralel pe care il vedem peste tot: in Parlament, partide, media, economie, justitie. Eu cred ca nu putem sa ne facem ca ploua, ca nu vedem ce se intampla cu anomaliile care s-au intamplat in Romania. Ca o sa facem o comisie sau sapte nu stiu, dar nu cred ca trebuie sa ramanem impasibili la realitatea asta deformata care s-a accentuat in Romania, si vedem ca ies la suprafata informatii din ce in ce mai ingrijoratoare”, a declarat Calin Popescu-Tariceanu in weekendul care a trecut.

Citeste si:
Vela se vede cu Firea: Traficul e infernal in Capitala
Vela se vede cu Firea:...

Noua comisie ar urma sa aiba puteri sporite. Atat PSD, cat si ALDE sustin modificarea legii, astfel incat nimeni sa nu poata refuza audierea la o comisie a Parlamentului.

„Orice persoana este obligata sa se prezinte in fata comisiei de ancheta. In cazuri exceptionale, si doar cu acordul comisiei de ancheta, persoana citata poate sa raspunda in scris formuland informatiile solicitate. Refuzul persoanelor citate de catre comisia de ancheta de a se prezenta la audieri constituie infractiune”, a detalia Oana Florea, presedinta Comisiei de ancheta pentru alegerile prezidentiale din 2009.

Astfel, situatii precum cea in care sefa DNA sau fostul prim-adjunct al SRI refuza sa vina la audieri in Parlament nu ar mai exista.

Incepe vanatoarea de vrajitoare?

Citeste si:
Baluta, Sector 4: toate cladirile de invatamant trebuie sa fie sigure
Baluta, Sector 4: toate...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cat a costat interventia BNR pentru a tine cursul valutar sub 5 lei